Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Morakoto hara Kinom

Velika moć vode: Hotel pao u nabujalu rijeku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedno je dijete poginulo u Kini tijekom poplava uzrokovanih tajfunom Morakotom. Mnoge su kuće srušene, a urušavaju se i veće zgrade.

Tajfun na gustom naseljenom kinsekom području odnio je jedan život. Iako je evakuirano milijun ljudi, oni koji su odlučili ostati u svojim domovima sada se suočavaju sa strahom za život. Osim jednom izgubljenog života, u Wenzhou je srušeno pet kuća, a jedan se hotel, uslijed odrona tla pala u nabujalu rijeku, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Spašavanje Jezerski vrh - 4 Kobno planinarenje Detalji stravične nesreće u Albaniji: Poginula hrvatska znanstvenica, 10 sati trajala je akcija spašavanja preostalih planinara Ilustracija Važna stvar Jedna od najvećih investicija u hrvatski turizam: Hotelski div počinje s gradnjom

>> VIDEO: Pred tajfunom evakuirano milijun Kineza

‘Sada je voda na poplavljenim područjim već došla do drugog kata u zgradama. Pratit ćemo i dalje tijek događaja’, rekao je jedan kineski službenik. Morakot je osmi tajfun ove godine u Kini. U kolovozu 1959. tajfun je odnio 667 života, a za 1.000 se ne zna.

Tajfun Morakot uzrokovao je na Tajvanu, štetu od najmanje 26 milijuna američkih dolara u agrarnom sektoru, a više od milijun kućanstava ostalo je bez električne struje, kako javljaju lokalni čelnici.

Pad hotela u nabujalu rijeku možete pogledati u priloženom videu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene