Obavijesti Video Pretražite Navigacija
2 milijuna izbjeglica

Više od 2 tisuće SIRIJSKIH časnika prebjeglo je u...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jordan je od izbijanja sukoba u Siriji u ožujku 2011. prihvatio više od 2000 časnika prebjeglih iz sirijske vojske, rekao je jordanski ministar unutarnjih poslova Hussein Majali, po izjavama objavljenim u nedjelju.

Amman je 'prihvatio 2130 sirijskih časnika koji su napustili vojsku', rekao je ministar za vladin dnevni list Al Rai. 'Časnici imaju različite činove i smješteni su u vojnim rezidencijama'.

Ministar je istaknuo da je njegova zemlja 'i dalje sigurna luka za sve', ali je opetovao da 'to ne šteti sigurnosti jordanskog naroda'. Majali je usto kazao da bi 'u slučaju udara na Siriju najveća prijetnja za Jordan bio masovni egzodus prema monarhiji'.

Pročitajte i ovo Vježba ŠTIT 24 Trening za upravljanje u kriznim situacijama: Održana vježba policije i američkog veleposlanstva Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku''

>> Svaki peti izbjeglica na hrvatsko - srbijanskoj granici je Sirijac

Jordan koji ima zajedničku granicu sa Sirijom dugu više od 370 km tvrdi da je od ožujka 2011. godine prihvatio više od pola milijuna sirijskih izbjeglica. Po informacijama jordanske vlade, u Jordanu živi 1,2 milijuna Sirijaca.

Više od 2 milijuna Sirijaca morala su izbjeći u susjedne države, a više od 4 milijuna je prognano unutar same zemlje otkako je prije dvije i pol godine počeo sukob u kojemu je poginulo više od 110.000 ljudi, po sirijskoj nevladinoj organizaciji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene