Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prosvjedi u BiH

Vinko Puljić i Valentin Inzko osudili nasilje i kritizirali vlasti BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić i visoki međunarodni predstavnik u BiH Valentin Inzko osudili su nasilje na prosvjedima u BiH, te su ocijenili da aktualne vlasti nemaju sluha za dijalog s građanima, izvijestila je u utorak Katolička tiskovna agencija.

Vinko Puljić je primio austrijskog diplomata na čelu međunarodne uprave u BiH na njegov zahtjev.

Pročitajte i ovo Bruna Papić - 1 Napadač priveden Stravičan napad na žene u Splitu: Struka poslala jasnu poruku, a jedno je ključno Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

Zajednički su osudili agresivno uništavanje bilo privatne bilo državne imovine, a posebno dovođenje u opasnost ljudskih života. Složili su se da je vlast imala premalo sluha za dijalog s narodom, što je u demokratskom sustavu jako važno, navodi KTA sa susreta Puljića i Valentina Inzka.

Vrhbosanski nadbiskup istaknuo je da su negativna događanja BiH ponovno stavila u središte svjetske pozornosti, zbog čega je izrazio nadu da će međunarodna zajednica ozbiljnije pristupiti rješavanju problema u BiH.

FOTO Za građane BiH: 'Leđa im drži' Batman s Times Squarea!

Inzko je zahvalio za izjavu koju su poglavar Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović i kardinal Puljić uputili za smirivanje eskalacije nezadovoljstva građana u BiH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene