Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vina sa slikom Mladića i Karadžića razljutila australske Hrvate

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zajednica Hrvata uvrijeđena je etiketama sa slikama dvojice traženih ratnih zločinaca, Radovana Karadžića i Ratka Mladića, na bocama vina koje se prodaje u vinarijama u Australiji.

Vina s etiketom na kojoj su lica Karadžića i Mladića između ostalog prodaju se i u trgovini Omega Foods u  Hindmarshu. To je otkriće razljutilo Hrvate i Muslimane čije su obitelji trpjele tijekom ratova u Hrvatskoj i BiH.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Više od 19.000 popisivača BiH spremna za velik popis stanovništva Slika nije dostupna Sporni videouradak VIDEO BiH: 'Djeca u spotu za popis stanovništva su zloupotrijebljena'

Neobične etikete prvi je uočio 36-godišnji Hrvat, Marijan Glamočak, član australske zajednice Hrvata koji se bore za istinu o Domovinskom ratu. Zahtjeva da se ta vina odmah povuku iz prodaje. 

'Moji su rođaci ubijeni zbog to dvoje ljudi, a prodaja vina s njihovim licima na etiketama u Adelaideu u najmanju ruku je besmislena. Je li to trebala biti provokacija ili možda bolesna šala?', kaže Glamočak.

Dodaje kako su odnosi Srba i Hrvata koji žive u Australiji dobri, ali su te etikete uznemirile mnoge ljude. 

'Ne znam je li nekome možda bio cilj isprovocirati probleme među nama. Ovakvo nešto nikada nije smjelo dospjeti u prodaju', kaže Glamočak. 

Glasnogovornik Omega Foodsa kaže kako nema šanse da se vino povuče iz prodaje jer se veoma dobro prodaje. 

Vino je proizvedeno u vinariji Ellisile Estates iz New South Walesa.

Glasnogovornik vinarije kaže kako je do sada prodano više od 1000 boca njihovom distributeru u Melbourneu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene