Talijanski političar hrvatsku obalu pripojio Italiji (Foto: Facebook)
Talijanski političar hrvatsku obalu pripojio Italiji (Foto: Facebook) Foto: Facebook

Gradski vijećnik u Trstu Lorenzo Giorgi na Facebooku je napisao "Naša Italija" iznad karte gdje je, uz obilježenu Italiju, obilježen dio Slovenije, Istra, Dalmacija, hrvatski otoci.


Lorenzo Giorgi, inače vijećnik Berlusconijeve stranke Forza Italia, podijelio je kartu Iredentističkog pokreta Italije. Uz kartu na izvornoj objavi piše: "Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom".

Vezani članci Ante Nazor i Tvrtko Jakovina (Foto: Igor Kralj/Patrik Macek/Pixsell) "Tajanijeva izjava u Hrvatskoj je sporna zato što mi radimo isto, samo što nismo spremni kad se to, eto, dogodi nama" Slika nije dostupna Tajani se ispričao zbog izjava o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji''

Ova posljednja objava se pojavila u nedjelju, povodom Dana Republike, a zabrinjava što to nije prvi slučaj da talijanski pokreti i političari svojataju tuđe teritorije.

Naime, Antonio Tajani i njegova stranka Forza Italia u veljači su platili spomen-obilježje za događanja u Drugom svjetskom ratu, fojbe i egzodus koji se dogodio u Bazovici. Spomen obilježje otkriveno je uz usklik "Viva l'Istria e la Dalmazi Italiane" (živjela talijanska Istra i Dalmacija, op.a.), piše Primorski.eu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju