Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi incident

Talijanski vijećnik objavio kartu s obilježenom čitavom hrvatskom obalom i dijelom Slovenije i napisao: "Naša Italija"

Talijanski političar hrvatsku obalu pripojio Italiji (Foto: Facebook)
Talijanski političar hrvatsku obalu pripojio Italiji (Foto: Facebook) Foto: Facebook
Gradski vijećnik u Trstu Lorenzo Giorgi na Facebooku je napisao "Naša Italija" iznad karte gdje je, uz obilježenu Italiju, obilježen dio Slovenije, Istra, Dalmacija, hrvatski otoci.

Lorenzo Giorgi, inače vijećnik Berlusconijeve stranke Forza Italia, podijelio je kartu Iredentističkog pokreta Italije. Uz kartu na izvornoj objavi piše: "Ništa se ne može smatrati gotovim dok se ne završi pravdom".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POVJESNIČARI ZA DNEVnIK.HR "Tajanijeva izjava u Hrvatskoj je sporna zato što mi radimo isto, samo što nismo spremni kad se to, eto, dogodi nama" Antonio Tajani se ispričao (Foto: Dnevnik.hr) NIZ REAKCIJA Hrvatski europarlamentarci podijeljeni o isprici Tajanija: "Zašto se nije ispričao odmah? Imao je priliku"

Ova posljednja objava se pojavila u nedjelju, povodom Dana Republike, a zabrinjava što to nije prvi slučaj da talijanski pokreti i političari svojataju tuđe teritorije.

Naime, Antonio Tajani i njegova stranka Forza Italia u veljači su platili spomen-obilježje za događanja u Drugom svjetskom ratu, fojbe i egzodus koji se dogodio u Bazovici. Spomen obilježje otkriveno je uz usklik "Viva l'Istria e la Dalmazi Italiane" (živjela talijanska Istra i Dalmacija, op.a.), piše Primorski.eu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene