Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZJAVA PREDSJEDNIKA EU PARLAMENTA

Tajani se ispričao zbog izjava o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani objavio je izjavu isprike zbog svojih riječi o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji''.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani objavio je izjavu nakon sastanka s hrvatskim i slovenskim kolegama vezano za izjavu koju je izrekao o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji''.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović (Foto: Dnevnik.hr) "Talijanska Istra i Dalmacija" Komentar Ivane Petrović: "Postoje političari poput Tajanija koji nisu dovoljno pametni pa govore glasno ono što drugi misle i o čemu djeluju tajno" Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani (Foto: AFP) Zbog izjava o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji'' Pokrenuta peticija za smjenu Antonija Tajanija, pogledajte tko je sve potpisao

''Iskreno žalim i ispričavam se što sam koristio riječi koje su uvrijedile vaše građane i koje su shvaćene kao svojatanje teritorija. Uvjeravam vas da to nije bila moja namjera niti je to moje mišljenje o toj temi'', napisao je Tajani u izjavi koju je poslao medijima.

Ističe da svi oblici totalitarizma zaslužuju potpunu osudu te da se prema žrtvama fašizma, nacizma i komunizma mora odnositi s jednakim poštovanjem.

Podsjetimo, Tajani je u nedjelju održao govor kojeg su mnogi osudili, a danas je pokrenuta i peticija za njegovom ostavkom.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene