Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani objavio je izjavu isprike zbog svojih riječi o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji''.


Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani objavio je izjavu nakon sastanka s hrvatskim i slovenskim kolegama vezano za izjavu koju je izrekao o ''talijanskoj Istri i Dalmaciji''.

Vezani članci Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani (Foto: AFP) Pokrenuta peticija za smjenu Antonija Tajanija, pogledajte tko je sve potpisao Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Plenković nakon isprike Predsjednika EP-a: "I dalje stojim iza toga da je njegova izjava bila neprihvatljiva i neprimjerena"

''Iskreno žalim i ispričavam se što sam koristio riječi koje su uvrijedile vaše građane i koje su shvaćene kao svojatanje teritorija. Uvjeravam vas da to nije bila moja namjera niti je to moje mišljenje o toj temi'', napisao je Tajani u izjavi koju je poslao medijima.

Ističe da svi oblici totalitarizma zaslužuju potpunu osudu te da se prema žrtvama fašizma, nacizma i komunizma mora odnositi s jednakim poštovanjem.

Podsjetimo, Tajani je u nedjelju održao govor kojeg su mnogi osudili, a danas je pokrenuta i peticija za njegovom ostavkom.