Obavijesti Video Pretražite Navigacija
72-godišnjak sijao strah Los Angelesom

VIDEO: Uhićen masovni ubojica koji je usmrtio oko 30 žena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija iz Los Angelesa vjeruje da je 72-godišnji prodavač osiguranja uhićen početkom mjeseca serijski ubojica koji je ubio najviše ljudi u povijesti grada, osumnjičen za silovanje i davljenje više od 30 žena u zadnjih 20 godina.

Sumnja je pala na Johna Floyda Thomasa, koji je dosad dva put optužen za seksualne napade, nakon što je policija uzimala DNA od svih dosadašnjih seksualnih prijestupnika kako bi napravila bazu podataka, piše APTN.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Tijekom suđenja Osuđen na smrt VIDEO Monstrum koji je silovao i ubio djevojčicu i dadilju tijekom suđenja nokautirao odvjetnika: Režao na suca i pokazivao što je napisao na zubima

Thomas je u travanju optužen za ubojstvo Ethel Sokoloff 1972. i ubojstvo 67-godišnje Elizabeth McKeown 1976. godine, obje žrtve su prije silovane, a zatim zadavljene. Policijski inspektor koji vodi istragu, Denis Cremins, izjavio je da Thomasov DNA pronađen još na trima mjestima zločina iz 1970. i 1980. godine te sada Thomasa sumnjiče za još najmanje 25 ubojstava. Kako su se dva dokazana ubojstva dogodila 1977. godine, tužiteljstvo će tražiti doživotni zatvor, a ako mu se dokaže krivnja za svih 30 ubojstava, tražit će smrtnu kaznu.

Upadao u domove udovica, silovao ih i davio

U Los Angelesu sredinom 1970. godina harao je The Westside silovatelj koji je upadao u domove starijih žena koje su same živjele, silovao ih i davio. Policija vjeruje da se radi o Thomasu. Ubojstva su naglo prestala 1978. godine, a u to vrijeme Thomas je boravio u zatvoru zbog silovanja žene u Pasadeni. Vjeruje se da je umiješan i u ubojstva van Los Angelesa. Naime, 10 godina prije 60-tak kilometara istočno od Los Angelesa najmanje jedan starija žena silovana je i zadavljena.

U svih 30 slučajeva žrtve su starije žene, uglavnom slabijeg imovinskog stanja, koje su živjele same i bile udovice. Sve su prije davljenja bile silovane. Policija vjeruje da je Thomas za žrtve birao starije žene zbog njihove bespomoćnosti i činjenice što žive same. Thomas je dosad dva puta optužen za seksualne napade i registrirani je seksualni prijestupnik.

Thomas je uhićen 31. ožujka u svojem stanu u južnom Los Angelesu. Netom prije Thomas je dao otkaz u osiguravateljskoj kući. Njegovi prijatelji kažu da je oženjen te da ima djecu. Policija još uvijek istražuje 10-tak ubojstava povezanih s nepoznatim serijskim ubojicom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene