Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija

VIDEO: U Lexusu smo, ne rade nam kočnice, molite se!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
NA internetu se pojavila audio snimka poziva očajne obitelji, u trenutku kad su shavtili da je njihovoj Toyoti Lexusu zapela papučica gasa, prije ulaska u opasno raskrižje i nesreće, u kojoj ih je svo četvero poginulo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Trenutak nepažnje Ode 2,4 milijuna kuna u sekundi: Zamijenio je kočnicu za gas i slupao Ferrari Slika nije dostupna 'Ljudi su razbacani svuda' Strašna nesreća: Autobusu otkazale kočnice, poginula 51 osoba

'Nalazimo se u Lexusu. Papučica gasa nam je zapela, nalazimo se u nevolji i kočnice ne rade. Približavamo se raskrižju. Samo trenutak, samo trenutak! Molite se! Molite se!', može se čuti paničan glas jednog od putnika, Chrisa Lastrelle, samo nekoliko trenutaka prije stravične nesreće, u kojoj su on i njegova obitelj izgubili živote. Snimku nesreće, koja se dogodila u San Diegu, u rujnu prošle godine, prenijela je većina relevantnih svjetskih medija.

>> Ista tvornica: Nakon Toyote, povlače i Peugeot i Citroen

Podsjetimo, Toyota je s tržiša povukla čak 5 milijuna modela automobila, zbog kvara na papučici gasa, no njihova odluka došla je prekasno za obitelj Saylor. Osim 45-godišnjeg Marka, poginula je i njegova 45-godišnja supruga Cleofe, njihova 13-godišnja kći Mahala, te Cleofin brat Chris Lastrella. Ionako katastrofalnu situaciju u Toyoti, pogoršala je i ova tragedija, a odvjetnici već najavljuju masivne tužbe na osnovu sigurnosti Toyotinih vozila.

Šefovi Toyote predstavili su i privremeno rješenje za kvar papučice gasa vlasnicima svih njihovih modela automobila, rekavši kako se taj kvar može otkloniti postavljanjem komadića metala, veličine poštanske marke, ispod papučice gasa. Time se efektivno smanjuje trenje, koje papučicu doslovce lijepi za pod automobila. Direktor Toyota GB-a izrazio je 'duboko žaljenje' zbog zabrinutosti potrošača, ali je dao i savjet. 'Postoje znakovi upozorenja, koji vozaču mogu dati naslutiti da je u pitanju problem s papučicom gasa, a ti su da se ona teže pritišće, ili teže vraća u neutralan položaj', dodao je.

Samo u Velikoj Britaniji, otkriveno je kako Toyota ima problema s papučicom gasa na čak sedam modela vozila, uključujući iQ, Aygo i Yaris.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene