Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Dokaz da radimo pravi posao''

Načelniku Tribunja prerezane kočnice na službenom automobilu: ''Očito smo stali na ''prave žuljeve'''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Marku Grubeliću (30), načelniku općine Tribunj, nepoznati počinitelj onesposobio je kočnice na službenom automoblu. Slučaj istražuje policija.

Pod okriljem noći zasad nepoznati počinitelj (ili više njih) onesposobili su kočnice na službenom općinskom automobilu Golfu petici, kojeg je načelnik Marko Grubelić ostavio parkiranoga ispred svoje kuće, piše Jutarnji.

Pročitajte i ovo Tribunj: Utrka magaraca - 1 "ljubav od tradicije" U Tribunju jubilarna utrka tovara: "Magarca - to je nemoguće ukrotiti, on ima svoju misao..." Slika nije dostupna Crni vikend Teška prometna nesreća na cesti Tribunj-Tisno: Vozač zadobio teške tjelesne ozljede

''U utorak ujutro, nešto prije sedam sati, sjeo sam u službeni automobil i krenuo na posao. Najprije sam s parkirališta izašao na rikverc. No, kada sam krenuo dalje voziti, u automobilu su se upalili zvučni i svjetlosni signali sugerirajući mi da sa automobilom nešto nije u redu. Pokušao sam odmah zakočiti, ali papučica nije hvatala. Odmah sam shvatio da su u pitanju kočnice te sam povukao ručnu. U prvi tren nisam pomišljao da mi je netko namjerno onesposobio kočnice. No, nakon što sam pozvao servis službu, njihovi djelatnici utvrdili su da su mi kočnice prerezane skalpelom. Odmah sam o ovome izvijestio policiju i podnio kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja'', ispričao je tribunjski načelnik

''Ovaj se slučaj zasad vodi kao kazneno djelo oštećenja tuđe stvari. Policijska istraga je u tijeku i ako se utvrdi da su na automobilu namjerno onesposobljene kočnice, onda će posrijedi biti kazneno djelo protiv ugroze života i tijela'', kazala je glasnogovornica šibenske policije Marica Kosor.

Načelnik je svjestan da mu je ovim činom netko pokušao grubo nauditi. ''Ne mogu i ne želim ovaj napad na mene ni sa čim povezivati. Dosad je ovaj Golf vozio moj zamjenik, a ja sam ga preuzeo prije desetak dana. To dovoljno govori da je ovaj gnusni čin bio uperen isključivo protiv mene. Puno je posla kojeg treba napraviti i puno je posla koji se već dosad napravio. Zaista ne znam zašto sam bio cilj ovakvog kaznenog djela. Sav posao koji radim, zajedno sa suradnicima, radimo pošteno i u najboljim namjerama. Pretpostavljam da smo nekim osobama koje su uvidjele da naš obraz nema cijenu i da situacije rješavamo isključivo na pošten i transparentan način, to smeta. Očito smo stali na 'prave žuljeve'. Očito je ovo i dokaz da radimo dobar posao za širu društvenu zajednicu. Ni u kojem slučaju ne mislim posustati u ovom poslu kojeg obavljam, tako da jedina šteta koja se napravila u ovom slučaju jest ona na kočnicama. Počinitelju i eventualnom naručitelju ovog kaznenog djela želim sve najbolje u životu s nadom da će mu nekad proraditi savjest te da će u konačnici izaći na pravi životni put'', napisao je Grubelić na svom Facebook profilu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene