Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Deseci tisuća prosvjeduju

VIDEO: 'Što će biti kada on odraste?'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Moramo djelovati jer djeca s juga bit će prve žrtve klimatskih promjena, a njihov se glas ovdje ne može čuti’, rekao je prosvjednik Karl Deckers.

Više od 50.000 osoba u Velikoj Britaniji i Irskoj sudjelovalo je na prosvjedima na kojima su od vlada tražili djelovanje glede klimatskih promjena. Kroz Bruxelles je svoje je poruke izvikivalo 15.000 prosvjednika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava o klimatskim promjenama Peking možda neće pristati na financiranje razvijenih zemalja Slika nije dostupna Gubimo bitku VIDEO: Gubimo bitku s klimatskim promjenama

Prosvjedne povorke u Londonu, Belfastu, Glasgowu, Dublinu i Bruxellesu održane su pred početak konferencije o klimatskim promjenama u ponedjeljak u Kopenhagenu. Prosvjednici iz skupina za zaštitu okoliša, humanitarnih i vjerskih skupina, pa i sindikata, u najvećoj su povorci prošli sjedištem Londona tražeći od britanske vlade da konkretno doprinese kopenhaškoj konferenciji.

'Nadam se da će život biti podnošljiv za malenog. Mi bi se još nekako mogli i provući, ali bojim se za njegov mali život. Što će biti kada on odraste? Zbog toga sam ovdje. Moramo se pobrinuti da doslovno ne bude prevruće’, rekao je prosvjednik Ward Sielm iz Belgije dok pokazuje na sliku svojeg malog unuka Robbea.

Od svjetskih vođa prosvjednici diljem Europe zahtijevaju slaganje o dobrom i pravednom dogovoru u Kopenhagenu. Organizatori prosvjeda bili su obučeni u plavo kako bi simulirali val potpore jakim mjerama za smanjenje emisije CO2. Sindikalci su nosili tradicionalno svoje boje: crvenu i zelenu. (I.D. / Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene