Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pušili u kokpitu

VIDEO Što su atraktivne djevojke radile u kokpitu Boeinga?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mlada Južnoafrikanka, koja živi u Australiji, medijima je otkrila novi detalj oko kopilota malasya Airlinesa, koji je bio član posade i u Boeingu 777 iste kompanije, koji je prije pet dana misteriozno nestao na jugoistoku Azije.

Junti Roos je s prijateljicom bila na odmoru na Tajlandu, a po povratku s odmora i na letu za Kuala Lumpur, u kokpit zrakoplova pozvali su ih pilot i kopilot, primjetivši ih kao dvije atraktivne plavuše u redu koji je čekao ukrcavanje na let, prenosi New York Daily News.

Pročitajte i ovo Avion, ilustracija Slučaj leta MH370 Ne odustaju od potrage za avionom koji je nestao prije 10 godina: Za pronalazak ostataka nudi se milijunska nagrada Slika nije dostupna Ne vjeruju istrazi DVIJE GODINE OD MISTERIOZNOG NESTANKA 'Naši voljeni su živi, netko ih je zatočio'

Iako stroga pravila zrakoplovnih kompanija zabranjuju putnicima ulazak u pilotsku kabinu, Roos je rekla kako su ona i njezina prijateljica pozvane u kokpit gdje su se fotografirale s pilotima, koji su čak pušili cigarete u pilotskoj kabini.

Počela potraga za nestalim zrakoplovom i na na kopnu

Punih sat vremena i 15 minuta Roos i njezina prijateljica provele su u pilotskoj kabini, a toliko je trajao i let od Phuketa do Kuala Lumpura. Sve se to dogodilo još 2011. godine, a Roos je odlučila to podjeliti s javnosti sada, kada je vidjela da je kopilot Fariq Abdul Hamid (27) bio član posade nestalog malezijskog zrakoplova.

Sama je rekla kako su ona i njezina prijateljica 'skočile' na priliku da provedu let u pilotskoj kabini, jer je to nešto za što nema baš svatko priliku i jer je to bilo uzbudljivo. Za pilote je rekla da su se ponašali kao da rade nešto što nije niti neobično niti krivo.

'Njima se nije činilo da rade nešto nedozvoljeno. Mislim da su možda i prije zvali ljude u pilotsku kabinu', rekla je Roos. Njezine fotografije otvorila su pitanja o tome koliko ozbiljno piloti Malasya Aira provode strogu sigurnosnu regulativu.

Glasnogovornik te kompanije tvrdi kako je izričito zabranjeno putnicima ulaziti u pilotsku kabinu te da je zabranjeno i pušenje u kabini.

Hamid inače nije neiskusan pilot jer ima preko 2.700 sati leta, a u Malasya Airu radi od 2007. godine.

Roos isto tako tvrdi da osim prijateljskog fotografiranja nije bilo ničeg drugog u kabini, ali niti izvan nje, iako su Hamid i njegov kolega pozvali djevojke da provedu noć s njima u Kuala Lumpuru.

Hamid joj je kasnije poslao i prijateljsku poruku putem Facebooka i požeio joj sretan put.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene