Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Peruanska nastavnica preživjela je zastrašujuć napad lava u cirkusu. Zvijer ju je zgrabila i vukla okolo po kavezu 30-ak sekundi.


Na YouTubeu se pojavio video napada lava na nastavnicu koju je trener pozvao da sudjeluje u nastupu kao dio točke. Nitko se nije nadao da će nastavnica dobiti pogibeljan tretman.

Vezani članci Koronavirus u Peruu Gore nego u Italiji: Peru ima više od 240.000 oboljelih od koronavirusa Lavovi Snimili bliske susrete s veličanstvenim životinjama, neki nisu ni znali da riskiraju život

Roxana Guevara je mogla samo bespomoćno i u smrtnom strahu nadati se da će je moćna lavica pustiti. Lav se s njom poigravao i vukao je kao da je riječ o krpenoj lutki a ne o čovjeku.

Incident se dogodio u gradu Cuzco, a nastavnica je napad preživjela s teškim ogrebotinama vrata i torza. Iz bolničkog kreveta je rekla kako se javila sudjelovati u točki da pokaže kako lavovi nisu agresivni, prenosi Mirror.

"Smoždio me kad je skočio na mene, Nisam mogla ništa. Vrat mi je zgrabio pandžama. Mislila sam da ću umrijeti", rekal je Guevara.

Čini se da je i cirkus prekršio zakon usvojen u srpnju 2011. godine u toj zemlji, kojim je zabranjeno koristiti divlje životinje na taj način. Istraga je u tijeku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook