Na istoku Kine uslijed snažnog tajfuna na jednoj su se rijeci stvorili valovi visoki čak 20 metara, koji su ozlijedili najmanje 30 osoba.


Snažni tajfun Trami ovih je dana poharao Filipine, čiji je glavni grad Manila zbog obilne kiše većim dijelom bio poplavljen. Ista je nevolja nedugo potom snašla i istočni dio Kine.

>> VIDEO Snimljen muljeviti 'tsunami' koji nosi sve pred sobom

Vezani članci Uništene stvari ljudi iz Požeštine - 1 Doživjeli su pravu katastrofu, ali za stanovnike hrvatske Zlatne doline nakon tri dana nitko više ne pita: "Čistimo, nitko ne dolazi. Dolazili su da se za njih glasa" Poplavljena je Gradska tržnica u Rijeci - 3 Plima i kiša uzrokovale "atrakciju" u gradu: Ponovo poplavljeno područje riječke tržnice

Iz provincije Zhejiang stižu zapanjujuće snimke 20-metarskih valova koji su zapljuskivali grad Haining, pri čemu je ozlijeđeno 30-ak ljudi.

Tamošnja je rijeka Qiantang zbog velike količine kiše poprilično nabujala, a u kombinaciji sa snažnim naletima vjetra stvorili su se golemi valovi razorne snage koji su na više lokacija uništili zaštitne ograde.

Iako je scena podsjećala na dolazak tsunamija nakon snažnog potresa, mnogi su građani s velikim oduševljenjem stajali uz obalu i snimali što se događa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook