Na istoku Kine uslijed snažnog tajfuna na jednoj su se rijeci stvorili valovi visoki čak 20 metara, koji su ozlijedili najmanje 30 osoba.


Snažni tajfun Trami ovih je dana poharao Filipine, čiji je glavni grad Manila zbog obilne kiše većim dijelom bio poplavljen. Ista je nevolja nedugo potom snašla i istočni dio Kine.

>> VIDEO Snimljen muljeviti 'tsunami' koji nosi sve pred sobom

Vezani članci Poplave u Kini - 1 VIDEO Šokantni prizori stižu iz Kine: Izlile se rijeke i poplavili gradovi, putnici u jednom gradu ostali zarobljeni u metrou Policija, ilustracija - 2 Troje mladih kralo u riječkom trgovačkom centru pa ozlijedili zaštitara koji ih je pokušao zaustaviti

Iz provincije Zhejiang stižu zapanjujuće snimke 20-metarskih valova koji su zapljuskivali grad Haining, pri čemu je ozlijeđeno 30-ak ljudi.

Tamošnja je rijeka Qiantang zbog velike količine kiše poprilično nabujala, a u kombinaciji sa snažnim naletima vjetra stvorili su se golemi valovi razorne snage koji su na više lokacija uništili zaštitne ograde.

Iako je scena podsjećala na dolazak tsunamija nakon snažnog potresa, mnogi su građani s velikim oduševljenjem stajali uz obalu i snimali što se događa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook