Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

David Rankin je dobro procijenio gdje će, nakon obilne kiše, stići vodena bujica pa ju je s prijateljima dočekao i snimio.


Samoproglašeni lovac na poplave David Rankin u južnom se dijelu Utaha s nekolicinom prijatelja izložio potencijalnoj pogibelji, snimajući nalet svojevrsnog muljevitog tsunamija.

>> VIDEO Pogledajte DRAMATIČNA SPAŠAVANJA vozača iz vodene bujice

Vezani članci Posljedice nevremena u Rovinju - 3 Zbraja se šteta nakon nevremena koje je pogodilo Rovinj i okolicu: "Užas, to je bilo kao slapovi Krke, sve je nosilo sa sobom" Direktor gradske tvrtke VIO u Šestinskom dolu Stanovnici Šestinskog dola bijesni, Grad obećao riješiti problem: "Imamo poplavu i nakon dvije kapi kiše"

S obzirom da je u Utahu proteklih mjeseci vladala velika suša, Rankin je dobro predvidio da će, nakon što je u sjevernijem dijelu države u samo nekoliko sati krajem prošlog tjedna napadalo gotovo 80 litara kiše po četvornom metru, doći do nagle poplave.

Kako javlja Washington Post, pozicionirao se na 70-ak kilometara južnijoj lokaciji, gdje je dočekao vodu, koja je sa sobom nosila veću količinu granja, kamenja, zemlje i koječega drugog. Bujica je stizala brzo i neumoljivo, a on i prijatelji su joj na nekoliko mjesta izmicali u posljednji trenutak, prije toga je snimajući.

Iako ovakve poplave nisu neuobičajene u Utahu, Rankinove su snimke uistinu jedinstvene.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook