Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne klone duhom

VIDEO: Prvi od zatočenih rudara slavi rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od 33-ojice zarobljenih čileanskih rudara slavi svoj 52. rođendan, a iako se nalazi 700 metara ispod površine tla, sretan je što je živ.

Juan Illanes prvi je od 33 rudara koji će svoj rođendan provesti u dubini rudnika San Jose na sjeveru Čilea. Illanes je nakratko dobio čestitku i od supruge Carmen Baeza s površine, putem radio veze. Ona je rekla kako mu je obitelj poslala mnogo više od materijalnih stvari, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Požar u Čileu Vjetar pogoršava situaciju VIDEO Golemi šumski požari u Čileu gutaju sve pred sobom: Najmanje 19 poginulih, više od 200 nestalih Slika nije dostupna 'Dođe mi da se zakopam u rupu' Sjećate se rudara koji su 69 dana proveli pod zemljom? Za to nitko nije kriv!

>> VIDEO: Zarobljeni rudari pratili utakmicu svoje reprezentacije

'Nikad nije bio za velike rođendanske proslave. Uvijek je to bio objed, ručak i nešto posebno samo za njega. Ove godine je drugačije jer nam je dalje nego ikad prije, ali mu čitava obitelj šalje puno snage i ljubavi, jer on zna kako ćemo svi biti tu uz njega do kraja', rekla je supruga Carmen. Za rođendan mu je poslana olovka i papir, kako bi mogao napisati poruku supruzi i obitelji.

'Ovo je samo privremeno'

Iako se osjećaji iz dana u dan miješaju, Juanova supruga odlučna je i ustrajna ostati snažna i optimistična u vjerovanju da će njezin suprug preživjeti nedaće. 'Jesam li tužna? Ne. Ako popustim tuzi, poslat ću mu loše emocije. Mirna sam i znam da je on snažan i da je ovo samo privremeno', zaključila je Carmen. Dok je proslava rođendana protjecala, spasioci su nastavili s bušenjem rupe za spas rudara.

Nadaju se kako će za desetak dana pristići i bušilica s naftne platforme, koju su nazvali plan C, pomoću koje bi rudare mogli izvući prije Božića iz rudnika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene