Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne puste ih na trajekte

VIDEO: Prosvjednici zatočili turiste u Grčkoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Komunistički sindikalci spriječili su ukrcaj turista na trajekte u najvećoj grčkoj luci, u sklopu prosvjeda protiv oštrih mjera štednje u toj dugovima opterećenoj zemlji.

Turističke rezervacije već su smanjene zbog štrajkova i ponekad nasilnih prosvjeda protiv smanjenja plaća, mirovina i reforme tržišta rada koje provodi socijalistička vlada u zamjenu za 110 milijardi dolara vrijedan paket pomoći EU-a i MMF-a.

Pročitajte i ovo Gordan Grlić Radman Uvjeti i sigurnost Ministar Grlić Radman nakon posjeta navijačima u zatvoru: "Bilo je dirljivo. Djelovali su zbunjeno, nisu ni svjesni situacije" Radman i Malenica - 1 Sukob navijača Radman i Malenica posjetili Dinamove navijače u grčkim zatvorima: "Nastavljamo se brinuti za uvjete i sigurnost"

Oko 200 sindikalaca spriječilo je ukrcaj turista na trajekte u Pireju, glavnoj atenskoj luci, u znak potpore štrajku brodskih strojara, dok ih je 5.000 u Ateni održalo prosvjedni marš.

'Nema isplovljavanja trajekata iz Pireja', rekao je službenik obalne straže. Članovi sindikata blokirali su rampe za ukrcaj i planiraju tamo ostati do ponoći kada završava štrajk strojara.

>> Kaos: Grčka opet u štrajku

Komunistički prosvjednici za krizu optužuju političare i kažu da radnici nemaju izbora nego se usprotiviti rezanjima troškova koja su nezaposlenost u prvom tromjesečju ove godine dovela do rekordne razine u posljednjih deset godina - 11,7 posto. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene