Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogled na Times Square

VIDEO PRIJETNJA Teroristi snimkama bombe zaprijetili New Yorku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Islamisti su objavili novi video u kojem prijete New Yorku.. Gradonačelnik Bill de Blasio kaže - ne postoji konkretna ugroza.

Newyorška policija svjesna je nove objavljene video snimke na kojoj IS poručuje da je najveći američki grad potencijalna meta napada poput onog u Parizu prošli tjedan, no u srijedu je rekla da nema trenutnih ni specifičnih prijetnji.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..."

"Neki dijelovi video snimke nisu novi, a ona ponavlja poruku da New York ostaje glavna teroristička meta", priopćio je u izjavi zamjenik šefa newyorške policije Stephen Davis. "Premda ne postoji trenutna ili specifična prijetnja gradu i dalje smo u stanju najviše budnosti", rekao je.

Video snimka, koja traje blizu šest minuta, uključuje scene koje izgleda da pokazuju kako se bombaš samoubojica priprema i zatvara kožnu jaknu, prema objašnjenju koje je dala obavještajna skupina SITE iz Marylanda, organizacija koja prati džihadističke skupine.

Obavještajna služba objavila: 'Ubijen je glavni organizator pariških napada'

Isječak pokazuje kratki pogled na Times Square i zatim na bombaša samoubojicu koji drži nešto što izgleda kao okidač, objašnjava SITE. Većinu snimke čine scene Pariza i francuskog predsjednika Francoisa Hollandea.

"IS-ova snimka New Yorka preuzeta je iz video snimke koju je skupina objavila u travnju ove godine. I dok je New York bio meta IS-a, i još uvijek jest, današnja video snimka ne treba izazivati

bilo kakvu vrstu panike", ustvrdila je direktorica SITEA Rita Katz u e-mailu Reutersu.

Glavna savjetnica američkog predsjednika Baracka Obame za borbu protiv terorizma Lisa Monaco rekla je u srijedu da su američki dužnosnici svjesni potencijalne prijetnje IS-a, ali da u ovom trenutku "nema vjerodostojne prijetnje" protiv SAD-a.

Ona je naglasila da američka vlada provodi stroge provjere sirijskih izbjeglica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene