Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rumunjski instruktor padobranstva, Marius Duta, ispričao je zapanjujuću priču o bijegu otmičaru iz zrakoplova. Marius i njegov kolega, otmičaru su pobjegli iskočivši iz zrakoplova padobranom, s visine od 150 metara.


Nevjerojatna priča počinje u Lisabonu, gdje je prilikom polijetanja zrakoplova, Marius sa kolegom primio nepoznatog muškarca, koji im je rekao kako bi htio napraviti par panoramskih fotografija iz zraka. Nakon samo desetak minuta, nepoznati je muškarac spustio kameru i izvukao pušku te im zaprijetio i naredio da iskoče van iz zrakoplova.

Vezani članci Latifa bint Muhamed Al Maktum (Foto: Screenshot) Je li oteta princeza konačno snimljena u javnosti? Objavljena slika na kojoj pozira ispred trgovačkog centra Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni

U tom trenutku, ultralaki zrakoplov letio je na visini od svega 150 metara iznad predgrađa Lisabona, no marius i njegov kolega nisu imali previše izbora, već su morali riskirati skok s padobranom s te visine. Minimalna visina, s koje se može napraviti sigurno ateriranje padobranom na tlo, jest oko 1200 metara.

Otmičar pokinuo samoubojstvo

'Ocijenio sam kako je bolje iskočiti, jer sam pomislio kako bi se zrakoplov mogao srušiti, pod upravljanjem otmičara. Znao sam da tada ne bih imao dovoljno vremena za iskakanje. Mojo kolega je paničario da nismo dovoljno visoko za iskakanje', rekao je marius Duta za ProTV. Prije nego li je otmičar, kojeg je policija kasnije identificirala kao bivšeg vojnika Josea Oliveiru, oteo zrakoplov, Marius ga je uspio uslikati.

Dodaje kako su pri skoku koristili samo pomoćni padobran, jer im se glavni ne bi stigao na vrijeme otvoriti i sigurno bi na taj način poginuli. 'Još se uvijek ne sjećam svega 100 posto, već samo određenog dijela, kako se on luđački smijao i upirao puškom u nas. Bilo nam je teško', priča potreseni Marius. otmičar Oliveira nakon toga je prinudno sletio na livadu nedaleko od aerodroma i počinio samoubojstvo, jednom od dvije puške, koje je sa sobom u kovčegu unio u zrakoplov.