Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu imali izbora

VIDEO: Pobjegli otmičaru aviona skokom sa 150 m

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rumunjski instruktor padobranstva, Marius Duta, ispričao je zapanjujuću priču o bijegu otmičaru iz zrakoplova. Marius i njegov kolega, otmičaru su pobjegli iskočivši iz zrakoplova padobranom, s visine od 150 metara.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin GRBIN UZVRAĆA UDARAC Prepirka oko slogana ide dalje: "Prije Grabar-Kitarović taj slogan je imao..." Grupa azijskih imigranata sjedi na klupi u Sao Teotoniju Važan primjer Zemlja emigranata postala je useljenička destinacija: ''Novac je dobar, posao je dobar i budućnost je dobra''

Nevjerojatna priča počinje u Lisabonu, gdje je prilikom polijetanja zrakoplova, Marius sa kolegom primio nepoznatog muškarca, koji im je rekao kako bi htio napraviti par panoramskih fotografija iz zraka. Nakon samo desetak minuta, nepoznati je muškarac spustio kameru i izvukao pušku te im zaprijetio i naredio da iskoče van iz zrakoplova.

U tom trenutku, ultralaki zrakoplov letio je na visini od svega 150 metara iznad predgrađa Lisabona, no marius i njegov kolega nisu imali previše izbora, već su morali riskirati skok s padobranom s te visine. Minimalna visina, s koje se može napraviti sigurno ateriranje padobranom na tlo, jest oko 1200 metara.

Otmičar pokinuo samoubojstvo

'Ocijenio sam kako je bolje iskočiti, jer sam pomislio kako bi se zrakoplov mogao srušiti, pod upravljanjem otmičara. Znao sam da tada ne bih imao dovoljno vremena za iskakanje. Mojo kolega je paničario da nismo dovoljno visoko za iskakanje', rekao je marius Duta za ProTV. Prije nego li je otmičar, kojeg je policija kasnije identificirala kao bivšeg vojnika Josea Oliveiru, oteo zrakoplov, Marius ga je uspio uslikati.

Dodaje kako su pri skoku koristili samo pomoćni padobran, jer im se glavni ne bi stigao na vrijeme otvoriti i sigurno bi na taj način poginuli. 'Još se uvijek ne sjećam svega 100 posto, već samo određenog dijela, kako se on luđački smijao i upirao puškom u nas. Bilo nam je teško', priča potreseni Marius. otmičar Oliveira nakon toga je prinudno sletio na livadu nedaleko od aerodroma i počinio samoubojstvo, jednom od dvije puške, koje je sa sobom u kovčegu unio u zrakoplov.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene