Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimile nadzorne kamere

VIDEO Objavljena snimka ubojstva Nemcova, djevojka ispričala detalje istražiteljima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Moskovski TVC kanal prikazao je sinoć snimku ubojstva Borisa Nemcova koju su zabilježile nadzorne kamere.

Iako je snimka loše kvalitete, jer su kamere znatno udaljene od mjesta ubojstva, istražitelji se nadaju kako će im pomoći u rasvjetljavanju zločina.

Tako se iz snimke može naslutiti kako su ubojice čekale Nemcova na mostu Bolshoi Moskvoretsky, nedaleko Kremlja.

Vidi se kako Nemcov u ženskoj pratnji šeta uz most. U 23:31 sat pored njih prolazi ralica koja ujedno i zaklanja kameri pogled na par.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo

'Nemcov ubijen jer je imao dokaze za umiješanost Rusije u Ukrajini'

Trenutak kasnije, jedan čovjek, moguće da se radi o ubojici, vidi se kako trči iza ralice i uskače u automobil koji ga je čekao. Kako je došao do mosta, još uvijek se ne zna.



Sve upućuje na to da je ubojstvo pomno planirano. Iako je najprije rečeno da je automobil u kojem je ubojica pobjegao bijele boje, izgleda kako je ipak sive.

Ispaljeno je osam hitaca, vjerojatno iz pištolja Makarov, a četiri od njih su pronašla svoj cilj u ubijenom Nemcovu koji je preminuo na licu mjesta.

U ovim trenucima istražitelji su još uvijek u potrazi za motivima ubojstva. Prema riječima Vladimira Markina, glasnogovornika istražnog odbora, ubojstvo bi moglo biti provokacija namijenjena destabilizaciji političke situacije u Rusiji.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da će osobno nadgledati istragu o ubojstvu koje je nazvao 'zlim i ciničnim'.

Nemcov i Durickaja bili su u vezi

Istražitelji su ispitali 23-godišnju Anu Durickaju koja je, prema izvorima ruske policije, bila u 'bliskoj romantičnoj vezi', sa ubijenim Nemcovim, piše Observer. Navodno je par u vezi bio četiri godine. Nemcov je imao četvero djece s tri žene, iako je cijelo vrijeme, 20 godina, bio u braku sa Raisom Ahmetovnom.

Durickaja je rekla istražiteljima da se sa Nemcovim oko 22 sata našla u kafiću Bosco u trgovačkom centru GUM na Crvenom trgu.

Oko 23 sata, po moskovskom vremenu, večerali su i potom napustili restoran i pješke krenuli prema Nemcovom stanu koji se nalazi nedaleko Crvenog trga. Kada su prelazili moskovski most, nepoznati muškarac se prolazom popeo na most te je nekoliko puta iz pištolja pogodio Nemcova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene