Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Željeznička linija Beograd - Sarajevo ponovno je funkciji nakon gotovo 18 godina.


Dugo čekani vlak krenuo je sa željezničke postaje u Beogradu u 7.15 sati. Ima tri vagona, jedan iz Srbije, drugi iz Republike Srpske te treći iz željezničkih kompanije bosansko-hrercegovačke federacije, što je daleko manje od njegovog zadnjeg prometovana, javlja Reuters.

‘Ja sam stari kondukter, radim već 32 godine i sjećam se kako se prije niste mogli kretati hodnikom u vlaku kolika je bila gužva. Imali smo čak 13 vagona u kojima se vozilo i do 600 putnika’, rekao je Braco Džajić. Vožnja od Beograda do Sarajeva traje osam sati zbog granica, ali i nedovoljno dobrih tračnica. Kada je ta usluga prekinuta, ljudi su morali koristiti autobuse ili druga sredstva transporta kako bi stigli do svog odredišta. 'Moram putovati u Mostar dva puta tjedno, tako da je meni kao starijoj osobi mnogo znači udobna vožnja vlakom', rekao je Edin Hadžiomerović.

Vezani članci Policajka spasila invalida koji je zapeo na tračnicama - 3 Nevjerojatna snimka iz Kalifornije: U invalidskim kolicima zapeo na pruzi, u zadnji tren ga spasila policajka Vlak naletio na automobil u Zagrebu - 4 Strašna nesreća u Zagrebu: Vlak na pruzi naletio na automobil, jedna osoba poginula