Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napokon!

Nakon 18 godina prometuje vlak Beograd - Sarajevo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željeznička linija Beograd - Sarajevo ponovno je funkciji nakon gotovo 18 godina.

Dugo čekani vlak krenuo je sa željezničke postaje u Beogradu u 7.15 sati. Ima tri vagona, jedan iz Srbije, drugi iz Republike Srpske te treći iz željezničkih kompanije bosansko-hrercegovačke federacije, što je daleko manje od njegovog zadnjeg prometovana, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Nesreća vlaka Nema ozlijeđenih Vlak iskočio iz tračnica: Obustavljen promet, putnici se prevoze autobusima Zapadni kolodvor 29,2 milijuna eura Privremeno se zatvara Zapadni kolodvor: Vlakovi će moći voziti do 120 km/h

‘Ja sam stari kondukter, radim već 32 godine i sjećam se kako se prije niste mogli kretati hodnikom u vlaku kolika je bila gužva. Imali smo čak 13 vagona u kojima se vozilo i do 600 putnika’, rekao je Braco Džajić. Vožnja od Beograda do Sarajeva traje osam sati zbog granica, ali i nedovoljno dobrih tračnica. Kada je ta usluga prekinuta, ljudi su morali koristiti autobuse ili druga sredstva transporta kako bi stigli do svog odredišta. 'Moram putovati u Mostar dva puta tjedno, tako da je meni kao starijoj osobi mnogo znači udobna vožnja vlakom', rekao je Edin Hadžiomerović.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene