Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NADZORNE KAMERE

NADZORNE KAMERE Kada pljačkaši 'ordiniraju' po kući...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su mu razbojnici pljačkali kuću, on ih je promatrao putem nadzornih kamera i sve snimio.

Matt Robinson iz Sjeverne Karoline, sa suprugom je boravio kod roditelja u Pennsylvaniji za Božić, a trojica provalnika su u to vrijeme iskoristili priliku te odlučili opljačkati njihov dom.

Pročitajte i ovo Ilustracija napadnutog dostavljača hrane Jedan lakše ozlijeđen U Zagrebu dva napada na dostavljače hrane Ilustracija uhićeno 8 ljudi Filmska pljačka kod susjeda: Banda ukrala čak 43.000 komada vrijednog državnog ordenja

>> Pogledajte lopova koji slabo shvaća...

Provalili su u kuću, preturali po njihovim osobnim stvarima te na kraju i zalili sigurnosni sustav u kući izbjeljivačem. No, nisu računali da su provalili u kuću, čiji vlasnik je instalirao čak osam sigurnosnih kamera, pomoću kojih može vidjeti sve što se događa u kući.

Robinson je inače fotograf koji ured ima u svojoj kući, a sustav nadzornih kamera instalirao je kako bi mogao nadzirati kućne ljubimce dok su on i supruga odsutni od kuće.

Iako su provalnici računalo zalili izbjeljivačem, nisu uspjeli uništiti čvrste diskove s podacima pa su Robinsonovi ipak ostali s dokazima sa snimki. 'Ovakvo što se dosad nije dogodilo u susjedstvu. Mi ih (razbojnike) ne prepoznajemo. To je samo upozorenje da to može svakome dogoditi', zaključio je Robinson, a prenosi New York Daily News.

Provalnici su ukrali 300 dolara, Xbox i Wii konzole, jedan čvrsti disk i router. Jedan od njih primijetio je kameru u dnevnom boravku, nakon čega je prerezao žicu. Ubrzo su pronašli i čitav sigurnosni sustav u prostoriji za sušenje veša te ga zalili izbjeljivačem.

Snimku su predali policiji i nadaju se kako će pomoći u pronalasku trojice provalnika. Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene