Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Učiniti pravu stvar

VIDEO: Imam želi nagovoriti pastora da ne spaljuje Kuran

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imam Muhammad Musri sa Floride razgovarao je s pastorom Terryjem Jonesom, koji je najavio spaljivanje Kurana za 9. obljetnicu napada na New York i Washington 11. rujna 2001. godine.

'Nikad nije kasno otkazati takvo što. Rekao sam mu kako će svijet cijeniti i diviti se njegovoj hrabrosti ako istupi i kaže kako je zbog svoje predanosti Kristu i Bibliji, odlučio učiniti pravu stvar', rekao je Musri za Reuters. Novinar ga je tada upitao je li smatra da ga je uvjerio, a Musri je odgovorio kako to prepušta Bogu. 'Nisam ja taj koji ga može uvjeriti. Mislim da ako je iskren, onda će ga Bog uvjeriti da učini pravu stvar', zaključio je Musri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pastor Jones i dalje 'mulja' SAD: Mediji propituju jesu li pastoru dali previše publiciteta Slika nije dostupna Odaustao? Pastor zasad odustao od spaljivanja Kurana

>> Američki pastor ne odustaje od 'dana za paljenje Kurana'

Imam smatra kako Jones nije netolerantan ili rasist. 'Mislim kako on pokušava izraziti svoj stav i skrenuti pozornost na tragediju 11. rujna. Isto tako smatram kako on možda ne zna dovoljno o islamu danas da bi mu mogao suditi, ali mi ćemo nastaviti razgovor s njim i nadamo se kako će jednog dana promijeniti mišljenje o islamu', zaključio je Musri.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene