Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trogodišnji Lu Hao nije običan dječak. Pet puta je veći od svojih vršnjaka, a svaki dan za večeru pojede tri velike zdjele riže. Težak je preko 60 kilograma.


Njegova svakodnevica uključuje sjedenje, spavanje i jedenje, a s godinama je, na opće zaprepaštenje svojih roditelja postajao sve veći i veći. Lu Hao se rodio kao normalan i zdrav dječak, težio je 2,6 kilograma. No s tri mjeseca starosti u njemu je proradio apetit i počeo je nekontrolirano jesti.

Vezani članci Alun i Kylea Titford Otac kriv za ubojstvo kćeri: Ispod njezina tijela pronašli su crve, liječnici povraćali zbog smrada Pretilost, ilustracija (Foto: Getty Images) Ljestvica o pretilosti i smrtnosti od raka pokazuje šokantne podatke za Hrvatsku

>> 'Roditeljima pretile djece smanjiti dječji doplatak'

Roditelji tvrde da se ništa nije mijenjalo iako su pokušali s raznim dijetama i vježbama na koje je nevoljko pristajao. U prošloj godini dobio je 10 kilograma i kretanje mu sve teže pada, oznoji se i pri manjem fizičkom naporu. No, i dok vježba iz usta Lu Haoa proviruje slasna lizalica. Neki njegov rast svrstavaju u 'sindrom malog cara', odnosno kada roditelji u Kini zbog zabrane više djece svoje jedino dijete razmaze do krajnjih granica.

Liječnici su roditeljima u jednoj bolnici rekli kako dječak ima tumor na mozgu dok su u još dvije rekli kako nema te da je razina hormona normalna

   Majka ga ne može podići

Roditelji nisu sretni razvojem situacije, vlastita majka ga više ne može podići, no kažu kako kad mu uskrate hranu Lu Hao ne prestaje plakati. Dječak je nekad pješačio do vrtića, no to u posljednje vrijeme odbija pa ga sad voze na motociklu. Roditelja je strah da će mu se s vremenom djeca u vrtiću i školi izrugivati, no djeca su zasad samo fascinirana njegovom veličinom.

Ispred kuće su mu postavili koš i Lu Hao čak uživa u plivanju, odnosno plutanju, ali fizički napor rezultira još većim apetitom kad dođe doma s vježbe. Liječnici su roditeljima u jednoj bolnici rekli kako dječak ima tumor na mozgu, u još dvije s rekli kako nema. Razina hormona je normalna te roditeljima ostaje jedino nada da će se stvari s vremenom promijeniti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju