Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvojica su se ribiča brodicom zajurila u pijavicu koja se u njihovoj blizini naglo stvorila. Objavili su i snimku opasnog pothvata.


Tijekom lova na škampe u vodama blizu američke savezne države Floride, dvojica ribiča iz brodice su uočila čak pet opasnih pijavica, koje su se iz niskih oblaka spustile sve do morske površine.

>> FOTO Zahladilo u Hrvatskoj: U Puli zamijećeno 5 pijavica

Vezani članci Tornado (Foto: Screenshot/YouTube) Hrabrost ili ludost? Opsjednuti su snimanjem tornada, sigurnost im nije najvažnija Tornado Amsterdam (Foto: Screenshot/YouTube) Snimao oblake pa slučajno zabilježio nastanak tornada usred Amsterdama

Iako je situacija bila prilično opasna i potencijalno pogibeljna, Kevin Johnsen i Aaron Osters brodicom su se zajurili u jedan od vrtloga, a sve su pritom i snimili. S njima je na plovilu bio i pas.

Associated Press prenosi izjavu glasnogovornika američke Nacionalne službe za vremensku prognozu (NWS) Adama Futtermana koji kaže da njegova institucija ni u kojem slučaju ne podupire lov na pijavice. Dodao je da je u takvim situacijama najbolje skloniti se na sigurno i javiti NWS-u što se dogodilo.

Pijavice na moru su uobičajena pojava u Floridi, ali snimke lova na njih su ipak nešto rjeđa pojava.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook