Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivan od 1529. godine

VIDEO Erupcija vulkana u Nikaragvi, evakuirane tisuće ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najviši vulkan u Nikaragvi erumpirao je, bacajući dim i pepeo preko tri kilometra visoko u zrak.

Vlasti su naredile evakuaciju tri tisuće ljudi iz devet okolnih mjesta. Stanovnici su rekli da su čuli tri snažne eksplozije prije nego se gusti oblak dima počeo izdizati iz kratera vulkana. 'Osjećali smo vrućinu, pritisak je bio nepodnošljiv. Vatrogasci su nam savjetovali da napravimo zalihe hrane i vode', rekla je lokalna stanovnica.

Pročitajte i ovo Island, 14.01.2024. - 2 Kod Grindavika VIDEO Lava se izlila na ulice, vatra guta kuće, stanovnici očajni, hitne službe upozoravaju: "Ne prilazite gradu" Erupcija na Islandu, ilustracija četiri tisuće stanovnika Stanovništvo se ponovo evakuira, strahuje se od nove erupcije na Islandu

>> Nakon više od stoljeća erumpirao vulkan na Novom Zelandu

Guillermo Gonzales, izvršni direktor vladine agencije za katastrofe, rekao je da je erupcija popraćena podrhtavanjem tla. Procjenjuje da je oko 500 obitelji evakuirano iz svojih domova.

Javier Mejia, ravnatelj geološkog instituta, rekao je da su zabilježili snažnu aktivnost u vulkanu te nadodao da je  vulkan aktivan od 1520. godine.

Nikaragva je na oprezu otkada je snažan potres zatresao susjednu Kostariku, nakon čega je zabilježena serija od 17 manjih tremora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene