Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašen i u naručju majke

VIDEO Dječaka kojeg je oteo otac džihadist, tajne službe vratile na Kosovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osmogodišnjeg dječaka s Kosova, obavještajne snage dovele su majci nakon što ga je otac džihadist poveo sa sobom u Siriju protiv majčine volje.

Premijer Kosova, Hashim Thaci izjavio je kako je tajna služba Kosova uspješno locirala, pronašla i vratila Eriona Zena na Kosovo. Otac je dječaka s Kosova prije pet mjeseci odveo u Siriju, a zahvaljujući snagama sigurnosti sinoć je vraćen majci, javlja AP.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Udaljio se na Laništu Pronađen 14-godišnjak zbog kojeg je policija aktivirala alarm koji se pali samo iznimno Hashim Thaci na sudu u Den Haagu Ratni zločin Thaci u Haagu: "Nisam kriv" - Tisuće ljudi izašle na ulice Prištine u znak potpore bivšem predsjedniku

Thaci je rekao da je operacija bila složena i opasna, ali nije dao više detalja. Akciju su autorizirali Thaci i kosovska predsjednica Atifete Jahjaga.

'Ovo je kao san. Kao da se budim i bojim se da je još ondje', rekla je majka Pranvera Zena.

Susretu je svjedočio novinar AP-a, koji je kazao kako je dječak isprva izgledao zbunjeno kada je vidio majku. Ona mu je prišla i zagrlila ga. Potom joj je sjeo u krilo te joj pokazao igračku vojnike i tenk.

GUBE BITKU Islamisti izgubili dijelove Kobanija

Dječaka je u Siriju u lipnju ove godine, odveo otac Arben Zena, protiv majčine volje. Ona je javno apelirala na njegov povratak, a tajne službe organizirale su akciju povratka.

Podsjetimo, posljednjih nekoliko godina, stotine Albanaca s Kosova pridružili su se islamskim militantima u Siriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene