Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Turisti u Kini snimili su dirljive trenutke u kojima odrasli dupin na leđima nosi tijelo mrtvo mladunče.


Pretpostavlja se da je mladunče ozlijedio jedan od turističkih brodova koji zaljubljenike u prirodu vodi na promatranje dupina u Guangxi Zhuang regiji, području poznatom po ovim fascinantnim sisavcima. Tijelo mladunca nekoliko puta je skliznulo natrag u more, ali dupin ga je uporno vraćao na svoja leđa.

Vezani članci Udomitelj preminule djevojčice Shrvani udomitelj: "Našeg djeteta nema. Pao sam na koljena, supruga ju je podragala po licu, mislila je - sad će otvoriti okice" Poruka na ogradi Klaićeve bolnice Na ogradi ispred Klaićeve osvanula potresna poruka: "Mi smo svi tvoji roditelji, voli te tvoja majka - cijela Hrvatska"

>> Pogledajte igru dupina pokraj Rovinja!

'Čuo sam da dupini čuvaju ljude, ali ovo je prvi put da sam vidio ovakvu scenu', prenosi Hufftington Post reakcije lokalnog vozača brodova.

Nedavno su trojica plivača tvrdili kako ih je jato dupina spasilo od sigurne smrti u raljama morskih pasa, otjeravši ih. Mnoga istraživanja inteligencije i osobina dupina pokazala su kako nam po nekim karakteristikama jako nalikuju, iako se njihov mozak poprilično razlikuje od ljudskog.

>> Toliko su pametni da ih moramo tretirati kao 'ne-ljudske osobe'

Poznavatelji dupina kažu da se zbog dirljivih scena poput ovih u videu postavlja pitanje koliko su dupini svjesni svoje smrtnosti, a istraživači su zaključili kako dupini tuguju i žaluju za svojim pokojnima. Nažalost, ovakva nesreća nije rijetkost, jer osim zbog brodova, dupini često stradavaju i u ribarskim mrežama, zbog zagađenja ili nedostatka prirodnog staništa. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.