Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Ubojstvo Osame bin Ladena dalo nam je novi žar', poručio je u video poruci talibanski zapovjednik.


'Bin Ladenova smrt dala nam je novi žar da nastavimo glavnu misiju Al Qaide, sveti rat protiv Zapada', rekao je Waliur Rehman u svojoj poruci. Tim riječima su se uvelike smanjile nade da će nakon velike akcije američkih specijalaca usporiti pobunjeničke grupe povezane s najpoznatijim teroristom.

Vezani članci Leyla Hajrović Supruga dinamovca objavila gnjusnu poruku od druge žene koju je dobila u inbox, a onda joj je i odgovorila Slika nije dostupna U zadnjoj poruci bin Laden prijeti Amerikancima

'Njegova misija je i danas živa, a njegovim odlaskom brzina će se povećati iz svakog dijela svijeta, novi mudžahedini će biti spremni', rekao je Rehman, piše AP.

>> Al-Qaida nije dugo bila obezglavljena: Poznat je nasljednik Bin Ladena!

>> FOTO: Ovo je novi v.d. šefa Al Qaide, ime mu je 'Mač pravde'

Pakistanski talibani su mreža militantnih grupa koja se razlikuje od afganistanskih talibana, ali je s njima povezana. Primarna meta pakistanskih talibana je sam Pakistan za koji smatraju da je rob SAD-a.

Rehman je rekao i kako vjeruje da je bin Laden aktivirao samoubilački prsluk kako bi izbjegao uhićenje te da je to razlog zašto SAD odbija objaviti fotografije njegovog trupla.