Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poruka pakistanskog talibana

VIDEO: 'Bin Ladenova smrt dala nam je novi žar protiv Zapada'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ubojstvo Osame bin Ladena dalo nam je novi žar', poručio je u video poruci talibanski zapovjednik.

'Bin Ladenova smrt dala nam je novi žar da nastavimo glavnu misiju Al Qaide, sveti rat protiv Zapada', rekao je Waliur Rehman u svojoj poruci. Tim riječima su se uvelike smanjile nade da će nakon velike akcije američkih specijalaca usporiti pobunjeničke grupe povezane s najpoznatijim teroristom.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić jede parizer Obratio se na Instagramu Bizaran video! Pogledajte kako Vučić jede parizer: "Siniša, evo majonez" Ilustracija Lijepa gesta Vlasnik parkirao auto u Srbiji: Kad se vratio ugodno se iznenadio

'Njegova misija je i danas živa, a njegovim odlaskom brzina će se povećati iz svakog dijela svijeta, novi mudžahedini će biti spremni', rekao je Rehman, piše AP.

>> Al-Qaida nije dugo bila obezglavljena: Poznat je nasljednik Bin Ladena!

>> FOTO: Ovo je novi v.d. šefa Al Qaide, ime mu je 'Mač pravde'

Pakistanski talibani su mreža militantnih grupa koja se razlikuje od afganistanskih talibana, ali je s njima povezana. Primarna meta pakistanskih talibana je sam Pakistan za koji smatraju da je rob SAD-a.

Rehman je rekao i kako vjeruje da je bin Laden aktivirao samoubilački prsluk kako bi izbjegao uhićenje te da je to razlog zašto SAD odbija objaviti fotografije njegovog trupla.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene