Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Časnik specijalnih snaga egipatske vojske.

Al-Qaida nije dugo bila obezglavljena: Poznat je nasljednik Bin Ladena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je bivšem časniku specijalnih snaga egipatske vojske.

Egipćanin Saif al-Adel naslijedio bin Ladena na čelu Al-Qa'ide. Izbor Egipćanina mogao bi naljutiti neke članove Al-Qa'ida iz Saudijske Arabije i Jemena

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najgori od najgorih FOTO Ovo je deset najopasnijih ljudi na svijetu Slika nije dostupna Al-Šabab Tko su uopće teroristi koji su izveli pokolj u Nairobiju?

>> Bin Laden je 1993. dobio BiH državljanstvo?

Egipćanin Saif al-Adel posto je privremeni šef Al-Qa'ide nakon smrti bin Ladena, doznaje CNN iz pouzdanih izvora. Riječ je bivšem časniku specijalnih snaga egipatske vojske. Ima oko 50 godina i bit će šef vojnog ogranka Al-Kaide. Poznat i pod imenom Muhamad Ibrahim Makavi optužen je za sudjelovanje u napadima na američka veleposlanstva u Nairobiju i Dar es Salamu 1998., a za njegovo uhićenje Amerikanci nude nagradu od pet milijuna dolara.



CNN tvrdi da je informaciju o novom šefu Al-Qa'ida dobio od Nomana Benotmana koji je svojedobno vodio libijsku islamističku organizaciju blisku Al-Qa'idi. CNN ističe da je Benotman napustio ekstremnu ideologiju. Noman Benotman je upozorio kako bi izbor Egipćanina mogao naljutiti neke članove Al-Qa'ida iz Saudijske Arabije i Jemena.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene