Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Konsolidiraju redove

FOTO: Ovo je novi v.d. šefa Al Qaide, ime mu je 'Mač pravde'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Egipatski vojni veteran Saif al-Adel postao je v.d. šefa Al Qaide, dok traju pripreme za trajno imenovanje drugog čovjeka te terorističke organizacije, Aymana al-Zawahrija na mjesto novog vođe.

Al-Adel je jedan od Al Qaidinih vodećih vojnih šefova i bit će privremeni vođa dok ta teroristička organizacija ne osigura potporu za Al-Zahawrija, rekao je neimenovani izvor za Reuters. Jedan od izvora te informacije je i bivši bin Ladenov suradnik Noman Benotman, koji trenutno radi kao analitičar u britanskoj 'think tank' grupaciji Quilliam Foundation.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Časnik specijalnih snaga egipatske vojske. Al-Qaida nije dugo bila obezglavljena: Poznat je nasljednik Bin Ladena! Slika nije dostupna Prijetio Amerikancima Uhićen vođa ćelije Al Qaide

'Uloga koju je preuzeo nije uloga sveukupnog vođe, ali je on sad šef svih vojnih operacija', istaknuo je Benotman, koji je razgovarao sa svojim džihadističkim kontaktima. Al-Adel na arapskom znači 'mač pravde', a vjeruje se kako je taj 'mač' bio protiv napada na WTC 11. rujna 2001., jer je smatrao kako će taj napad previše isprovocirati SAD i izazvati tešku odmazdu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene