Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četvrti tjedan prosvjeda

VIDEO Američki senator impresioniran prosvjedima u Kijevu, sve snimao mobitelom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki senator John McCain vidno je bio impresioniran događajima u Kijevu. Sve je snimio mobitelom iz obližnje zgrade.

Proeuropska oporba u Kijevu nastavila prosvjede u ponedjeljak ujutro. Prosvjedi su ušli u četvrti tjedan, a nekoliko tisuća prosvjednika okupilo se na središnjem Trgu neovisnosti, gdje ih je u nedjelju, unatoč snijegu, bilo oko 300.000.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna S ove točke više nema povratka? Sve manji izgledi za kompromis u Ukrajini Slika nije dostupna Dogovoreno primirje UŽIVO Proglašen Dan žalosti u Ukrajini

Prosvjednike u Kijevu je iz jedne od okolnih zgrada mobitelom snimao i američki senator John McCain, očito impresioniran događajima na središnjem kijevskom trgu. Snimka na kojoj McCain snima prosvjednike pojavila se i na YouTubeu.

U Ukrajini nova mobilizacija proeuropske oporbe

McCain se prosvjednicima u Kijevu i obratio te im poručio kako sudbina njihove zemlje leži s Europskom unijom, a ne Rusijom.

Vladajuća stranka u Ukrajini za rekonstrukciju vlade

Zastupnici vladajuće stranke u Ukrajini, Stranke regija, zatražili su u ponedjeljak od premijera Mikole Azarova da pristupi velikoj rekonstrukciji vlade zbog duboke političke krize koja potresa zemlju unazad više od tri tjedna.

"Zatražili smo od Azarova da rekonstruira vladu u razini 90 posto", izjavila je u ponedjeljak zastupnica Anna Guerman po završetku susreta između zastupnika i premijera.

"Azarov je kazao da će danas izvijestiti predsjednika o stavu parlamentarne skupine te da će posljedično biti izvučeni zaključci", dodala je ona, ističući da zastupnici nisu zatražili ostavku premijera.

Belousov: Rusija bi mogla odobriti Ukrajini zajam ako ga zatraži

Rusija bi mogla odobriti zajam Ukrajini ako ga Kijev zatraži, izjavio je u ponedjeljak savjetnik ruskog predsjednika Andrej Belousov, a prenose ruski mediji.

"Situacija u Ukrajini je sada takva da bez zajmova, s jedne ili druge strane, oni jednostavno neće moći održati ekonomsku stabilnost", kazao je. "Ne isključujem mogućnost da će zajam biti odobren ako bude upućen zahtjev."

Ukrajinski predsjednik Viktor Janukovič, čija je prošlomjesečna odluka o zaustavljanju priprema za potpisivanje sporazuma o pridruživanju s EU-om i okretanju Rusiji izazvala ulične prosvjede, posjetit će Rusiju u utorak kada bi se u razgovorima moglo pojaviti i pitanje zajma. (B.V./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene