Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američka mornarica nadogradila je svoj arsenal brodskog naoružanja za lasersko oružje. Laser je nedavno upotrebljen i Amerikanci su njime vrlo zadovoljni.


Laserski sustav Laws (Laser weapon system) postavljen je i upotrebljen na američkom ratnom brodu USS Ponce u rujnu, u Perzijskom zaljevu. Mornarica ga je upotrijebila na dva plovila te na dronu, sva tri puta uspješno.

Vezani članci Slika nije dostupna Američka vojska: 'Imamo odgovor na najveće prijetnje Rusije i Kine' Slika nije dostupna VELIK, LIJEP I VRIJEDAN PREKO 4,4 MILIJARDE DOLARA Ovaj razarač je još jedno 'veliko bacanje novca'

Američki kontraadmiral Matthew L. Klunder Laws sustav nazvao je "moćnim oružjem koje će imati vitalnu ulogu u budućim mornaričkim operacijama", prenosi Independent.

Američka mornarica objavila je i video testiranja sustava Laws, čija je proizvodnja koštala 40 milijuna dolara. Uvjeti nisu bili idealni, no Laws je uništio zacrtane mete s gotovo instantnim učinkom. Mornarički dužnosnici ističu da sustav uništava mete s nevjerojatnom preciznošću.

Laws koristi krutu infracrvenu energetsku zraku za uništavanje meta, a njegovo testiranje prije postavljanja na USS Ponce trajalo je nekoliko mjeseci 2014. godine.

Sustavu zasad nisu pronašli niti jednu zamjerku. Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook