Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poplave traju mjesec dana

Prirodna katastrofa: Evakuirano 17.000 ljudi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 17.000 osoba evakuirano je zbog poplava koje su izazvale velike štete na ruskom Dalekom istoku, a evakuacija bi mogla obuhvatiti i 100.000 stanovnika, izjavio je u subotu ruski ministar za regionalni razvoj Viktor Išajev.

Stanje prirodne katastrofe proglašeno je u ruskim regijama Amur i Habarovsk koje su najviše pogođene poplavama što traju mjesec dana te su za evakuaciju angažirane vojne snage.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Sigurnosni forum Dodik ponovo u Rusiji: Pogledajte s kim se prvo susreo Vladimir Putin Jedna od sankcija Rusija upozorava Europu: Naša je odmazda spremna!

Više od 17.000 stanovnika već je evakuirano iz poplavljenih kuća i 'u najgorem slučaju predviđamo evakuaciju 100.000', rekao je  ruski ministar za regionalni razvoj Viktor Išajev, a ruske vlasti upozoravaju kako je najvažnije izbjeći žrtve.

>> Tajfun Utor stigao i do Kine, valovi dosežu visinu i do 4 i pol metra

Do danas je poplavljen, prema agenciji Interfax '121 lokalitet', a pogođeno je više od od 5.300 kuća s više od 32.500 osoba.

Prihvatni centri otvoreni su u školama za stanovništvo poplavljenih područja izazvanih kišama krajem srpnja. Najviše je poplavila rijeka Amur, najveća u Sibiru na granici s Kinom i njezina pritoka Zeija.

Lani su poplave u isto doba godine u Krimsku na jugozapadu Rusije izazvale smrt 172 osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene