Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 17.000 osoba evakuirano je zbog poplava koje su izazvale velike štete na ruskom Dalekom istoku, a evakuacija bi mogla obuhvatiti i 100.000 stanovnika, izjavio je u subotu ruski ministar za regionalni razvoj Viktor Išajev.


Stanje prirodne katastrofe proglašeno je u ruskim regijama Amur i Habarovsk koje su najviše pogođene poplavama što traju mjesec dana te su za evakuaciju angažirane vojne snage.

Vezani članci Medicinsko osoblje, ilustracija Dok neke zemlje popuštaju mjere, kod njih zbog naglog porasta broja zaraženih uvode neradne dane: ''Broj novih novih slučajeva dosegao je vrhunac iz prošle godine'' Ruske željeznic (Foto: izismile.com) Ruskinje tvrde da su njihove željeznice najljepše na svijetu i spremne su to dokazati

Više od 17.000 stanovnika već je evakuirano iz poplavljenih kuća i 'u najgorem slučaju predviđamo evakuaciju 100.000', rekao je  ruski ministar za regionalni razvoj Viktor Išajev, a ruske vlasti upozoravaju kako je najvažnije izbjeći žrtve.

>> Tajfun Utor stigao i do Kine, valovi dosežu visinu i do 4 i pol metra

Do danas je poplavljen, prema agenciji Interfax '121 lokalitet', a pogođeno je više od od 5.300 kuća s više od 32.500 osoba.

Prihvatni centri otvoreni su u školama za stanovništvo poplavljenih područja izazvanih kišama krajem srpnja. Najviše je poplavila rijeka Amur, najveća u Sibiru na granici s Kinom i njezina pritoka Zeija.

Lani su poplave u isto doba godine u Krimsku na jugozapadu Rusije izazvale smrt 172 osobe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook