Velik požar izbio je na odlagalištu starih automobilskih guma nedaleko od Madrida uzrokovavši opasan oblak otrovnog dima, javlja u petak dpa.


Požar na, kako navode mediji, najvećem odlagalištu guma u Europi, uzdiže se u zrak 20 metara, a oblak dima može se vidjeti s udaljenosti od nekoliko kilometara.

Vezani članci Požari u Australiji približili se Sydneyu (Foto: AFP) - 2 Vatrena fronta duga je 60 kilometara: "Požar nadomak Sydneyja ne može se ugasiti" Mercedes na kojem je izbio požar (Foto: Dnevnik.hr) ''Kupit ćemo bolji auto'': Vlasnik Mercedesa koji je izgorio na Laništu za DNEVNIK.hr rekao da ga nije strah, ali...

Stanovnicima nekoliko naselja južno od grada kazano je da ostanu u kućama i ne otvaraju vrata i prozore, jer su vlasti proglasile uzbunu zbog "jako opasnog" i "visoko kancerogenog" dima.

Vatrogascima u gašenju požara, koji je izbio u četvrtak navečer, pomaže vojska, odnosno vojni kanaderi.

Na odlagalištu, koje je već proglašeno ilegalnim zbog prijetnje za okoliš, nalazi se oko pet milijuna guma težine 100.000 tona, a proteže se na površini od 20 nogometnih igrališta, po španjolskoj novinskoj agenciji Efe. (Hina)