Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fotografija iz Iraka

Dresovi Ćorluke i Messija na poprištu tragičnih napada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iračku prijestolnicu Bagdad tijekom noći i jutra zatreslo je više od 10 eksplozija od novih bombaških napada.

Iračke vlasti istražuju područje Kamaliya na istoku Bagdada na kojem je došlo do 12 eksplozija u kojima je poginulo najmanje 79 osoba, a deseci su ranjeni, piše AP.

Pročitajte i ovo Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran" Američka zračna baza Ain al-Asad Napetosti na Bliskom istoku Više raketa i projektila ispaljeno na američku zračnu bazu u Iraku: Ima ranjenih

Za vrijeme očevida već uobičajeno se na poprištu takvih događaja okupljaju i građani. Ovaj puta uz malu zanimljivost - na mjestu događaja našao se muškarac s dresom našeg nogometnog reprezentativca Vedrana Ćorluke, a do njega je stajao muškarac u daleko češćem dresu možda i najboljeg nogometaša na svijetu, Lionela Messija.

>> U Iraku ubijeno deset pripadnika snaga sigurnosti

Inače, ovaj napad nije jedino nasilje koje je obilježilo ponedjeljak u Bagdadu. 24 iračka redarstvenika poginula su sinoć u sukobima u pokrajini Al-Anbaru, na zapadu zemlje, doznaje se u ponedjeljak od policije i medicinskih izvora. Naoružane osobe su u subotu otele redarstvenike na autocesti koja Irak povezuje s Jordanom, u toj pokrajini sa sunitskom većinom, rekao je za agenciju Mohamed Hadi, jedan od od otetih redarstvenika.

Pokušali osloboditi taoce, izbili sukobi

Tijekom noći na nedjelju, zajednička vojno-redarstvena postrojba pokušala je osloboditi taoce koji su bili zatočeni u pustinjskom području. No tijekom akcije su "izbili sukobi", rekao je policijski časnik Madžid al-Džlajbaui. Po njegovim riječima, dvanaestorica policajaca su poginula u tom sukobu, a četvorica su ranjena.

U drugim dvama izgredima tijekom noći na nedjelju, nepoznate osobe su napale policijske postaje u Haditi, dvjestotinjak kilometara sjeverozapadno od Bagdada, pri čemu su također poginula dvanaestorica policajaca, rekli su policijski časnik i medicinski izvor. Al-Anbar je uporište protuvladina pokreta koji su suniti pokrenuli koncem prosinca.

Snažna je napetost između te manjine i šijitskog premijera Nurija al-Malikija, kojeg optužuju da je prigrabio svu vlast. Suniti usto predbacuju vlastima da ih stigmatiziraju i zlorabe zakone o suzbijanju terorizma na njihovu štetu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene