Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigli iz 25 zemalja

Vatikan: 20 tisuća zaručnika na susretu s Papom za Valentinovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon mise i svjedočenja Papa se treba sastati sa zaručnicima i obratiti im se. Svaki par na dar je primio bijeli svijleni jastučić s Papinim potpisom.

Dvadeset tisuća zaručnika počelo se u petak okupljati na Trgu svetog Petra po sunčanu vremenu na poziv Svetog Oca da proslave svoj ulazak u brak na dan svetog Valentina.

Pročitajte i ovo Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem Papa Franjo na misi Papa uputio važnu poruku: "Trebali bi živjeti svaki dan i svaki trenutak sa zahvalnošću i nadom"

Papinsko vijeće za obitelj koje je predložilo Papi ovu nečuvenu inicijativu pod nazivom "Radost koju 'da' donosi zauvijek", i samo se iznenadilo odazivom: više od 20.000 zaručnika iz 25 zemalja - premda ih je većina došla iz Italije - za dan koji pada u tjednu. Oko 150 parova stiglo je iz Francuske.

Nakon mise i svjedočenja Papa se treba sastati sa zaručnicima i obratiti im se.

Evo što je za vas ljubav...

Sudionici susreta su parovi koji se prolaze pripremu za katolički brak. Svaki par je primio na dar bijeli svileni jastučić s otisnutim grbom Svete Stolice i s potpisom pape Franje.

Vatikanska proslava dana zaljubljenih koji je svjetovni blagdan premda nosi naziv po biskupu mučeniku iz 3. stoljeća, opširno se komentirala, pa i u Vatikanu.

"Uspjeh inicijative pokazuje da ima mladih koji drukčije razmišljaju i žele da njihova ljubav traje zauvijek, iako današnji svijet ne vjeruje u trajnost veza", izrazio je zadovoljstvo predsjednik Papinskog vijeća, Talijan Vincenzo Paglia. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene