Krušna peć, ilustracija
Krušna peć, ilustracija Foto: Getty Images

Prilikom rušenja stare krušne peći u Novom Mestu u Sloveniji čovjek je pronašao dječju lubanju. Primijetio je i rupu na vrhu, možebitno i od prostrijelne rane. Policija istražuje slučaj.


Prema prvim informacijama, radi se o lubanji 12-godišnjeg djeteta, pišu Slovenske novice. Očevidac tvrdi da je bila stara, da nije bila prljava ili teško izgorjela, a uz to, primijetio je i rupu na vrhu. Misli da je možda prostrijelna rana.

''Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično, barem koliko ja znam. Niti jedno dijete nije nestalo, niti jedan zločin nije se dogodio, barem mi za njega ne znamo. Doista je čudno odakle lubanja'', kazao je susjed iz iste ulice Robert Zidar, prenose Slovenske novice.

Martina Bolšec Oblak Smrt u Starim Perkovcima nije povezana s cijepljenjem: Tko odlučuje treba li provesti obdukciju?

Prvi vlasnik stana u Klemenčićevoj ulici bio je radnik. Nakon niza novih vlasnika naposljetku je pripala mladom paru. Kako je u njemu bila stara peć, odlučili su je ukloniti. Izvodili su radove u subotu. Cigle su počele padati i tada su vidjeli lubanju. Mještani su odmah pozvali policiju, koja istražuje cijeli slučaj.