Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Međunarodno istraživanje

Uspješna karijera i privatni život: Može, ali ne istovremeno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina muškaraca i žena koji se uspješno uspinju po korporacijskim ljestvama kažu da mogu imati i uspješnu karijeru i zadovoljavajući privatni život, ali ne istovremeno, pišu američki mediji.

Novo međunarodno istraživanje u koje su bili uključeni menadžeri i direktori kompanija pokazalo je da njih oko 70 posto vjeruje da mogu imati uspješnu karijeru i privatni život. Međutim, postoji 'kvaka' - polovica ispitanika kaže da je teško imati oboje istovremeno.

Pročitajte i ovo Međunarodni Dan žena - 2 rezultati istraživanja Postoji li rodna neravnopravnost u Hrvatskoj i gdje stojimo u odnosu na druge zemlje? Slika nije dostupna Novo istraživanje Idealna žena u Hrvatskoj: Domaćica ili karijeristica?

>> Kažu da je ovo 7 najzanimljivijih karijera...

Online istraživanje obuhvatilo je 4.100 direktora, menadžera, potpredsjednika, vlasnika ili partnera u srednjim ili velikim poduzećima u 33 zemlje. Istraživanje Accenturea dokazuje da se većina zaposlenih trudi izbalansirati život.

Izostanak ravnoteže između posla i obitelji

Kada ih se pitalo što smatraju svojim najvećim uspjehom, najpopularniji odgovor je bio 'ravnoteža poslovnog i privatnog života', s oko 56 posto glasova. Taj se odgovor nalazi čak i ispred onog 'novac' koji je dobio 46 posto. Oko polovice je kazalo da je u nekom trenutku odustalo od trčanja za karijerom zbog privatnog života.

Istraživanje je provedeno u jeku debate u Americi o tome mogu li ambiciozni, na karijeru usmjereni muškarci i žene, uspješno balansirati između posla i kuće. Bivša dužnosnica State Departmenta Anne-Marie Slaughter izazvala je žustru raspravu prošle godine kada je kazala da žene još uvijek 'ne mogu imati sve', barem ne u Sjedinjenim Državama.

Rasprava međutim nije ograničena samo na žene jer u današnje vrijeme i muškarci, barem dio njih, pokušavaju dovesti u ravnotežu radno mjesto i kućne obaveze. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene