Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Raspršene nade

Uslijedilo razočaranje: Ipak nije Atlantida

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Istina je da smo preko Google Eartha došli do nevjerojatnih otkrića, kao naprimjer otkriće šume u Mozambiku, u kojoj žive do sad nepoznate vrste, ali u ovom slučaju, ono što su korisnici vidjeli nije Atlantida', rekao je glasnogovornik Googla.

Pročitajte i ovo Timothy Lyndsay Shaddock ponovno na kopnu Brodolomac o agoniji i borbi za život, više od dva mjeseca plutao oceanom: "Nisam mislio da ću uspjeti" Ilustracija Napad iz dubine Dronovi snimili 50 morskih pasa: U dva dana izgrizli su pet ljudi, jednog muškarca i u plićaku

Oblik za koji su mnogi mislili da odgovara davno izgubljenoj civilizaciji Atlantidi primjećenom na dnu Atlanskog oceana 600 milja zapadno od kanarskih otoka su zapravo sonari brodova kojima se istražuje morsko dno, piše Daily Mail.

'Za prikupljanje podataka s dna oceana često se koristi sonar s brodova. Linije koje su viđene olakšavaju put brodovima da sonarima snimaju dno oceana. Činjenica da postoje prazna mjesta između svakog od tih redova, koji su korisnike podsjećale na ulice, samo je znak koliko malo znamo o oceanima', ističu u Googlu.

>> Je li misterij Atlantide konačno riješen?

Obrisi su otkriveni uz pomoć satelitskih snimki iz zraka i rezultata istraživača podmorja, a mogućnost nevjerojatnog otkrića bila je zapanjila oceanografe i geofizičare. O civilizaciji Atlantide pisao je još veliki grčki filozof Platon, koji je i sugerirao njezino postojanje. Vjerovao je kako je otočna civilizacija potonula zbog učestalih potresa i poplava negdje u razdoblju od oko 9.700 do 12.000 godina prije Krista.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene