Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Istina je da smo preko Google Eartha došli do nevjerojatnih otkrića, kao naprimjer otkriće šume u Mozambiku, u kojoj žive do sad nepoznate vrste, ali u ovom slučaju, ono što su korisnici vidjeli nije Atlantida', rekao je glasnogovornik Googla.


Oblik za koji su mnogi mislili da odgovara davno izgubljenoj civilizaciji Atlantidi primjećenom na dnu Atlanskog oceana 600 milja zapadno od kanarskih otoka su zapravo sonari brodova kojima se istražuje morsko dno, piše Daily Mail.

Vezani članci Indira Levak Prepoznatljiva energija i zvuk u novoj Indirinoj pjesmi oduševila obožavatelje, poslušajte novu suradnju sa starim kolegom Slika nije dostupna Istraživači pronašli davno izgubljeni kontinent?!

'Za prikupljanje podataka s dna oceana često se koristi sonar s brodova. Linije koje su viđene olakšavaju put brodovima da sonarima snimaju dno oceana. Činjenica da postoje prazna mjesta između svakog od tih redova, koji su korisnike podsjećale na ulice, samo je znak koliko malo znamo o oceanima', ističu u Googlu.

>> Je li misterij Atlantide konačno riješen?

Obrisi su otkriveni uz pomoć satelitskih snimki iz zraka i rezultata istraživača podmorja, a mogućnost nevjerojatnog otkrića bila je zapanjila oceanografe i geofizičare. O civilizaciji Atlantide pisao je još veliki grčki filozof Platon, koji je i sugerirao njezino postojanje. Vjerovao je kako je otočna civilizacija potonula zbog učestalih potresa i poplava negdje u razdoblju od oko 9.700 do 12.000 godina prije Krista.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju