Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uništene kuće

VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja"

Rusi slučajno bombardirali vlastito selo
Rusi slučajno bombardirali vlastito selo Foto: Screenshot/Telegram
Ruska vojska potvrdila je da je u utorak slučajno bombardirala rusko selo u regiji Voronjež blizu Ukrajine. Istovremeno, Rusija nastavlja žestoke napade na ukrajinske gradove Kijev i Harkiv u kojem, kako tvrde ukrajinske vlasti, gađaju uglavnom civilne objekte pa ima puno ozlijeđenih i najmanje četvero mrtvih.

Ruska vojska bombardirala je rusko selo koje se nalazi 150 kilometara istočno od ukrajinske granice. 

"2. siječnja 2024. oko 9 sati po moskovskom vremenu, tijekom leta Zračnih snaga, došlo je do abnormalnog ispuštanja naoružanja letjelice iznad sela Petrapavlovka u regiji Voronjež. Nema žrtava", priopćila je ruska vojska, prenosi AFP.

Selo Petropavlovka nalazi se 150 kilometara istočno od ukrajinske granice. U incidentu je uništeno šest obiteljskih kuća, te se pokreće istraga o tome što se dogodilo, javlja Moscow Times.

U objavama na društvenoj mreži Telegram vide se uništene kuće i rasipane krhotine, kao i krater na mjestu pada rakete usred sela.

Rusija je u utorak ujutro raketama napala ukrajinske gradove Kijev i Harkiv, objavile su uprave tih dvaju gradova, nakon što je Moskva najavila odmazdu za prošlotjedni ukrajinski napad na Belgorod.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene