Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Muškarac je zahtjevao da ga osobno pregleda jedna od najpopularnijih liječnica iz Hitne.


Beogradska policija bila je u srijedu ujutro prinuđena intervenirati u posve neobičnoj situaciji i uhititi jednog 54-godišnjeg muškarca koji je s ručnim lanserom granata, "zoljom", upao u Hitnu pomoć i zahtijevao da ga pregleda osobno glasnogovornica beogradske hitne službe.

Vezani članci Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Nesavjesni roditelji pozvali Hitnu pomoć za dijete i nisu rekli da su u samoizolaciji: Tim je izoliran, čekamo rezultate testova Kola hitne s otvorenim vratima Vozač hitne zaboravio zatvoriti vrata, posljedice su mogle biti i puno gore

Prema neslužbenim informacijama, oko 7,45 sati u prostorije Hitne pomoći ušao je Slobodan P. i "zoljom" prijetio dužnosnicima ove službe, inzistirajući da ga pregleda isključivo glasnogovornica službe Nada Macura. U ambulanti u tom trenutku nije bilo pacijenta pa je incident prošao bez ozlijeđenih i ozbiljnijih posljedica. Izgrednika su prvo svladala dvojica medicinskih tehničara, a ubrzo je stigla i interventna postrojba beogradske policijske uprave i odvela napadača. Prema neslužbenim tvrdnjama, napadač je naoružan "zoljom" prethodno šetao gradom, a da ga nitko nije zaustavio ili prijavio policiji.

Velika policijska akcija: Zaplijenjeno 800 kg marihuane

Glasnogovornica Hitne pomoći Nada Macura veoma je popularna u javnosti jer se skoro svakodnevno uključuje u jutarnji program beogradskih radio i tv-postaja izvješćujući o intervencijama Hitne pomoći tijekom noći, uz brojne liječničke i praktične savjete kroničnim bolesnicima, meteopatima, starijim osobama, djeci i roditeljima. Doktorica Macura je 2007. godine dobila priznanje "Naj Beograđanka".

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook