Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još jedna iz skupine vapnenačkih stijena popularno nazvanih 'dvanaest apostola', koje se izdižu iz mora uz australsku južnu obalu i čine krajolik koji privlači tisuće turista i fotografa svake godine, urušila se zbog erozije.


Prethodno urušavanje dogodilo se 2005. godine kada je u moru nestala 50 metara visoka stijena. Geolozi tvrde da će se vjerojatno s vremenom urušiti svi. 'Apostola' sada ima samo sedam. 'Oni će uvijek biti dvanaest apostola, to jedinstvena formacija bez obzira koliko ih ima', rekla je glasnogovornica nacionalnog parka u saveznoj državi Victoriji. Stijene se nalaze uz 'veliku oceansku prometnicu', koja se spušta uz samo more i spaja Melbourne i Adelaide. (Hina)

Vezani članci Pusta ulica u Adelaideu, prijestolnici Južne Australije, nakon što je uvedeno strogo zatvaranje Ovo se zove lockdown: Izolirali cijeli grad od ostatka kontinenta jer bilježe porast zaraženih Redovi za testiranje, Sydney Opet uvedena stroga karantena: Uoči Božića ukinuli veći dio restrikcija pa u dva dana zabilježili drastičan porast broja zaraženih