Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatično povećavanje kazni

Uoči velikih prosvjeda Putin potpisao sporni zakon protiv prosvjednika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u petak zakon kojim se dramatično povećavaju kazne za sudionike prosvjeda kojima se narušava javni red, samo nekoliko dana prije najavljenih velikih prosvjeda protiv njegove 12-godišnje vladavine.

Putin je na sastanku sa sucima u njegovu rodnom Sankt Peterburgu rekao da je odlučio potpisati zakon unatoč protivljenju njegova savjetnika za ljudska prava Mihaila Fedotova koji mu je predložio da uloži veto.

Putin je rekao da je, prije potpisa, usporedio zakon sa sličnim zakonima u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj i Španjolskoj. "U našem zakonu nema ničega što bi bilo strožije od zakona u zemljama koje sam spomenuo", istaknuo je ruski predsjednik.

Prema zakonu, sudionici ilegalnih prosvjeda platit će maksimalnu novčanu kaznu od 300.000 rubalja (9.100 dolara) što je više od prosječne godišnje plaće, a organizatori će biti kažnjeni s milijun rubalja (30.000 dolara). (Hina)

Pročitajte i ovo Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi Ilustracija Kazna prije zločina Zbog drakonskog zakona ljude će moći uhititi i prije nego što počine zločin: "Rezultat bi bio orvelovska noćna mora"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene