Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svjesni smo da je uvrijedila ljude'

UN se ispričao zbog 'Marša na Drinu'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su američki Bošnjaci tražili javnu ispriku od UN-a zbog sviranja srpske borbene pjesme 'Marš na Drinu', stigla je isprika glasnogovornika Ban Ki-moona.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Rezolucija o Srebrenici Vučić se obratio javnosti: "Pritisak raste, znamo da nemamo nikakve šanse" Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Glasnogovornik glavnog tajnika UN-a Martin Nesirky uputio je ispriku zbog puštanja 'Marša na Drinu' tijekom koncerta održanog u čast Srbiji koja je preuzela predsjedavanje Glavnom skupštinom. Koncert je organizirao bivši ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić.

>> 'Izvedba 'Marša na Drinu' bilo je skandalozno ponižavanje'

'Rečeno nam je da je pjesma 'Marš na Drinu' pjevana tijekom srpskih napada na bosanske gradove uz Drinu koja razdvaja ove dvije države', rekao je Nesirky i dodao je da su u UN-u svjesni da je pjesma uvrijedila ljude, piše The Huffington Post. Istaknuo je i da Ban Ki-moon nije znao u koje se svrhe koristila sporna pjesma.

Podsjetimo, Zbog izvedbe 'Marša na Drinu' američki Bošnjaci uputili su protestno pismo glavnom tajniku UN-a i zatražili javnu ispriku u ime bošnjačkih ratnih žrtava.

'Koncert je bio skandalozno ponižavanje žrtava genocida u BiH, jer je orkestar svirao ozloglašenu i nasilničku srpsku nacionalističku pjesmu 'Marš na Drinu'. Genocid, silovanja, ubojstva i etničko čišćenje nesrpskog stanovništva u Srebrenici i Žepi, su izvršavani od strane srpskih nacionalista upravo uz tu pjesmu. Ta je fašistička pjesma korištena u cilju motiviranja i potpaljivanja mržnje protiv nesrpskog stanovništva, a navela je na ubijanje na tisuće Bošnjaka. Nažalost, ista pjesma je odzvanjala hodnicima Ujedinjenih nacija u New York-u, a članovi Ujediinjenih nacija su je punog srca podržali', piše, između ostalog u protestnom pismu američkih i kanadskih Bošnjaka glavnom tajniku UN-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene