Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simbol kampanje protiv raka dojke

Umrla autorica ružičaste vrpce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Evelyn Lauder, suautorica ružičaste vrpce, simbola istoimene kampanje za podizanje svijesti o raku dojke umrla je u New Yorku u 75. godini, objavio je New York Times.

Evelyn Lauder, koja je više od 50 godina radila za kozmetičku komapniju Estee Lauder, i pomogla u razvoju mnogih od njezinih proizvoda, mnogo je poznatija po tome što je pomogla u dizajnu ružičaste vrpce, simbola svjesnosti na rak dojke, i pokrenula istoimenu međunarodnu kampanju s istim ciljem.

Ružičaste vrpce počele su se 1992. godine dijeliti u prodavaonicama Estee Laudera, da bi se s vremenom pretvorile u međunarodni simbol podizanja svijesti na rak dojke. Kasnije je pokrenula istoimenu međunarodnu kampanju i osnovala zakladu za borbu protiv raka dojke, koja od osnutka prikupila stotine milijuna dolara.

Rođena kao Evelyn Hausner 1936. u Beču, pobjegla je s obitelji u Ameriku pred nacistima. Kao studentica udala se za za Leonarda Laudera, starijeg sina Estee Lauder, osnivačice tada male obiteljske kompanije za proizvodnju kozmetike.

Estee Lauder umrla je 2004. u 97. godini, a Leonard (77) i dalje je na čelu kompanije, danas kozmetičkog giganta.  (Hina)
 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Borba protiv raka dojke Obilježen dan ružičaste vrpce: 'Rak dojke više nije neizlječiva bolest' Slika nije dostupna Humanitarna akcija Dan ružičaste vrpce - uključite se u borbu protiv raka dojke!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene