Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Desetero ranjenih

Uletio u školu, bacio molotovljev koktel i ranio 10 učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pomahnitali 18-godišnji učenik upao je u srednju školu u Ansbachu i ranio desetero učenika.

Provalio je kroz ulazna vrata sjekirom, nakon čega je u jedan od razreda bacio najmanje jedan molotovljev koktel te naposljetku i ranio desetero učenika. Svoj krvavi pohod, 18-godišnjak je započeo jutros oko 8.35 sati, a policija ga je zaustavila već nakon deset minuta i uhitila.

Pročitajte i ovo Izraelski napad na Rafu RATNE STRAHOTE "Tragedija, djevojčica je rođena kao siroče": Spasili bebu čija je majka ubijena u napadu Ilustracija teško je ozlijeđena Strava u Zagrebu: Ponudio djevojci prijevoz pa je nakon svađe izbacio iz auta, udario i vukao po cesti

'U pucnjavi je ranjeno četvero učenika, uključujući i jednu djevojku', kazao je za Bild Peter Grimm, glasnogovornik policije, koji je nešto kasnije nadodao kako je u napadu ipak ozlijeđeno desetero učenika. Udo Dreher, vođa policijske jedinice kojoa je upala u školu i zaustavila 18-godišnjeg napadača, kazao je kako je u ruci imao pištolj. 'Pomahnitalog mladića u pucnjavi je pogodio metak u prsa', objasnio je Dreher. Protiv njega je tužiteljstvo podnijelo uhidbeni nalog za višestruki pokušaj ubojstva.

Tri učenice su u napadu zadobile opekline, a jednu je molotovljev koktel pogodio u glavu te je hitno prebačena helikopterom u bolnicu. Ta je učenica ujedno i jedina s teškim tjelesnim ozljedama. Policajci su 18-godišnjaka svladala samo deset minuta nakon napada te je i on helikopterom prebačen u bolnicu, a kompletna škola je zatvorena i evakuirana. Prema izvješću bavarskog Ministarstva obrazovanja, evakuirano je oko 700 učenika iz gimnazije Carolinum, koja slovi kao najstarija javna škola u Bavarskoj.

Ovo je drugi ovakav incident koji se dogodio u Njemačkoj ove godine. Podsjetimo, u ožujku je 17-godišnji Tim Kretschmer ubio čak 12 osoba u svojoj bivšoj školi u gradu Winnendenu, a nakon što je pobjegao s mjesta događaja, ubio je još troje ljudi, prije nego li je oduzeo sam sebi život, pucavši iz istog oružja u sebe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene