Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krši pravila'

Ukrajinci poludjeli na Medvedeva: 'Krim će biti posebna gospodarska zona'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski premijer Dmirtij Medvedev danas je je došao na Krim što je posebno razljutilo Ukrajince koji smatraju kako mu tamo nije mjesto, bar ne bez prethodnog dogovora.

Rusija će od Krima napraviti posebnu ekonomsku zonu s poreznim olakšicama te smanjiti birokraciju da bi privukla investitore, rekao je u ponedjeljak predsjednik ruske vlade Dmitrij Medvedev.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili" Bombardirana zgrada u Harkovu Noćni napad Rusi raketirali Harkov, ubijen 12-godišnji dječak: "Teror nad gradom postaje sve gnusniji"

"Cilj nam je poluotok učiniti što atraktivnijim za investitore kako bi ostvario dostatan prihod za vlastiti razvoj", kazao je Medvedev na sastanku članova ruske vlade održanom na tom crnomorskom poluotoku što ga je Moskva nedavno anektirala.

U jeku najgoreg sukoba Istoka i Zapada: Rusija izvela nuklearnu vojnu vježbu

Pripojenje Krima i dva milijuna njegovih stanovnika dodatno je financijsko opterećenje za Rusiju koja se bori sa sporim ekonomskim rastom te je suočena sa sankcijama Zapada zbog, kako ističu SAD i EU, ilegalnog oduzimanja zemlje.

Medvedev je rekao i da će mirovine za stanovnike Krima postupno rasti te da će se ulagati u obnovu cesta i ostalu infrastrukturu. Istaknuo je kako se Kremlj nada da će Krim sa svojim odličnim predispozicijama za prihod od turizma u vrlo kratkom razdoblju moći osigurati samoodrživost.

Ukrajinsko je ministarstvo vanjskih poslova pak osudilo Medvedevov dolazak na Krim optužujući ga za kršenje pravila ponašanja u međunarodnom okruženju.

'Ukrajinsko ministarstvo je u prosvjednoj noti Ruskoj Federaciji izrazilo protest zbog dolaska ruske službene osobe na teritorij druge zemlje bez prethodnog dogovora i smatramo to grubim kršenjem pravila međunarodne zajednice', izjavio je glasnogovornik ovoh ministarstva. (Hina/T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene