Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ukrajina: 5 ministara podnijelo ostavke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pet ukrajinskih ministara iz stranke predsjednika Viktora Juščenka Naša Ukrajina podnijelo je ostavke nakon neuspjeha pregovora o stvaranju šire vladajuće koalicije, izjavio je visoki dužnosnik stranke.


Koalicijski pregovori trebali su premostiti razlike između ukrajinskih nacionalističkih zapadnih i središnjih regija, koje podupiru prozapadnog Juščenka, i proruskih istočnih regija koje daju potporu premijeru Viktoru Janukoviču.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Ukrajinci bijesni Rusi likuju zbog papine izjave: "To je poruka Zapadu da prizna da je u krivu" Slika nije dostupna 15 novih plovila Rusija obnavlja zastarjelu i neispravnu crnomorsku flotu

Roman Bezsmertni, čelnik parlamentarne frakcije Naše Ukrajine, izjavio je da su svoje ostavke uručili parlamentu ministri pravosuđa, zdravstva, kulture, unutarnjih poslova, kao i ministar za mladež.

"U ovom trenutku sva pisma ostavke ministara Naše Ukrajine
zaprimljena su u parlamentu", rekao je on na konferenciji za novinare koju je uživo prenosila televizija. Svi su se navedeni ministri sastali s Juščenkom ranije ovog tjedna.

Međutim, te ostavke vjerojatno neće izazvati krizu vlade u Ukrajini. 

Sve ključne resore - financije, ekonomiju i energetiku - drže
Janukovičevi saveznici.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene