Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na povratku iz škole tada šestogodišnju djevojčicu otela je žena koja ju je zatim prodala. Njezin otac odmah je okupio obitelj, a onda nazvao i policiju te započeo mučnu potragu.


Gotovo čitavo desetljeće nakon što je oteta na povratku iz škole, mlada Kineskinja opet je ujedinjena sa svojim ocem. Cheng Ying imala je šest godina kada je 2005. godine oteta u Xi'anu, glavnom gradu kineske pokrajine Shaanxi. Sat vremena nakon otmice njezin otac stigao je u školu u kojoj nije mogao naći djevojčicu pa je pokrenuo potragu u koju je uključio cijelu obitelj. Idući dan nazvao je i policiju.

Zemlja straha: Nestala djeca pronađena osakaćena

Vezani članci Oslobođene djevojke u Nigeriji 01 Oslobođeno 279 nigerijskih učenica: ''Većina nas je imala ozlijeđena stopala, rekli su da će ustrijeliti sve koji ne mogu hodati'' Škola u Nigeriji Naoružani otmičari oslobodili nigerijske učenike, i dalje se traga za 300 otetih djevojčica

Cheng Zhu je gotovo čitavo desetljeće proveo putujući zemljom u potrazi za kćeri. Često je njezine fotografije objavljivao na internetu na taj način pokušavajući očuvati sjećanje na nju, piše Independent.

Dvije godine nakon nestanka dobio je poziv od stranca koji mu je rekao da bi prodavačica cvijeća u gradu Shenzhen na jugu Kine mogla biti njegova kći. Vozio je dva dana bez prestanka i minute sna, međutim, kada je stigao u spomenuti grad nije mogao stupiti u kontakt s čovjekom koji ga je zvao.

Potrošio tisuće funti i prešao tisuće kilometara

2008. godine počeo je pomagati obiteljima otete djece. Prikupljao je informacije i fotografije koje je lijepio na svoj kombi s kojim je prešao preko 200 tisuća kilometara i potrošio više od 42 tisuće funti u potrazi za svojim djetetom.

Njegova danas 15-godišnja kći tvrdi da ju je otela žena koja ju je zatim prodala paru u kineskoj provinciju Henan.

'Planirali su oteti policajca ili suca i odrubiti mu glavu, a video objaviti na internetu'

U jednom trenutku uspjela je pristupiti internetu. Tamo je zamolila da joj netko objasni gdje je ulica Dabaiyang, a jedna žena obećala joj je pomoći.  Ispričala joj je svoju priču, nakon čega je žena na internetu pronašla podatke o potrazi koju je vodio djevojčicin otac.

'Osam najgorih dana'

U konačnici, žena je spojila djevojčicu i njezina oca 5. siječnja. Osam dana otac je morao čekati rezultate DNK testiranja.

'Tih osam dana za mene je bilo teže nego posljednjih deset godina. Bio sam tako blizu mom djetetu, ali nisam je mogao zagrliti', rekao je.

Nakon što je DNK testiranje potvrdilo da je djevojčica njegova kći, policija je uhitila šest osoba osumnjičenih za trgovanje djecom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook