Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori se nastavljaju

Ujedinile se tri hrvatske stranke u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici triju hrvatskih političkih stranaka u BiH, HSP-a Đapić-Jurišić, Hrvatske narodne zajednice i Hrvatskog zajedništva Herceg Bosne, potpisali su u Mostaru sporazum o ujedinjenju u Hrvatsku stranku prava (HSP Đapić-Jurišić, HNZ, HZ HB).

Predsjednici HSP-a Đapić-Jurišić Zvonko Jurišić, HNZ-a Milenko Brkić i HZ HB-a Petar Milić pri potpisivanju sporazuma ustvrdili su da je ujedinjenjem tih stranaka stvoren treći hrvatski blok naspram dvaju HDZ-a.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Liste se predaju do petka Novčane kazne prijete strankama koje se ne budu pridržavale ovog pravila Slika nije dostupna Dodik ne odustaje od svojih zahtjeva

Do ujediniteljskog sabora, koji se očekuje potkraj travnja, nova će stranka djelovati preko predsjedničkog vijeća kojemu će na čelu biti Jurišić, a Brkić i Milić će biti zamjenici. Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić kazao je kako te stranka povezuju pravaštvo i nacionalni interesi, što je ispred osobnih interesa.

Dodao je kako će nastaviti sudjelovati u pregovorima stranaka potpisnica Kreševske deklaracije, te da će na sljedećem sastanku predložiti organiziranje referenduma među Hrvatima o zajedničkom kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva BiH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene