Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici triju hrvatskih političkih stranaka u BiH, HSP-a Đapić-Jurišić, Hrvatske narodne zajednice i Hrvatskog zajedništva Herceg Bosne, potpisali su u Mostaru sporazum o ujedinjenju u Hrvatsku stranku prava (HSP Đapić-Jurišić, HNZ, HZ HB).


Predsjednici HSP-a Đapić-Jurišić Zvonko Jurišić, HNZ-a Milenko Brkić i HZ HB-a Petar Milić pri potpisivanju sporazuma ustvrdili su da je ujedinjenjem tih stranaka stvoren treći hrvatski blok naspram dvaju HDZ-a.

Vezani članci SDA (Foto: AFP) Dokaz političkog inženjeringa? Izvor portala u BiH tvrdi da je SDA preusmjeravao glasove Komšiću Mostar uoči izbora (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Grad s posebnim statusom uoči izbora u BiH: ''Podjele u Mostaru izazivaju političari, a ne narod''

Do ujediniteljskog sabora, koji se očekuje potkraj travnja, nova će stranka djelovati preko predsjedničkog vijeća kojemu će na čelu biti Jurišić, a Brkić i Milić će biti zamjenici. Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić kazao je kako te stranka povezuju pravaštvo i nacionalni interesi, što je ispred osobnih interesa.

Dodao je kako će nastaviti sudjelovati u pregovorima stranaka potpisnica Kreševske deklaracije, te da će na sljedećem sastanku predložiti organiziranje referenduma među Hrvatima o zajedničkom kandidatu za hrvatskog člana predsjedništva BiH. (Hina)